Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ρωσικές Δυνάμεις μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε στόχο στην Ουκρανία

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ρωσικές Δυνάμεις μπορούν να χτυπήσουν οποιονδήποτε στόχο στην Ουκρανία
«Φαίνεται ότι άλλο ένα σύστημα S-300 έχει καταστραφεί και οι Ρώσοι μπορούν πιθανότατα τώρα να χτυπήσουν οπουδήποτε θέλουν στην Ουκρανία κατά την κρίση τους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Καταστρέφοντας συστήματα αεράμυνας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αυξάνουν την ικανότητά τους να χτυπούν στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλη την Ουκρανική επικράτεια, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Φαίνεται ότι άλλο ένα σύστημα S-300 έχει καταστραφεί και οι Ρώσοι μπορούν πιθανότατα τώρα να χτυπήσουν οπουδήποτε θέλουν στην Ουκρανία κατά την κρίση τους.
Το σύστημα αεράμυνας δεν είναι πλέον λειτουργικό στα περισσότερα μέρη» τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι επείγουσα και υποστήριξε νέες προμήθειες ευρωπαϊκών συστημάτων αεράμυνας για τον ουκρανικό στρατό.
Επιπλέον, μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγήσει σε μείωση του επιπέδου αμυντικής ικανότητας των ίδιων των χωρών της ΕΕ, εξήγησε ο Μερκούρης.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ωστόσο έχει προειδοποιηθεί ότι ακόμη και αν υπάρξουν νέες προμήθειες συστημάτων αεράμυνας, θα καταστραφούν λόγω της κολοσσιαίας αύξησης του ρυθμού των ρωσικών πυραύλων.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την εκκαθάριση τριών εχθρικών μαχητικών MiG-29 και τεσσάρων στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών An-26.
Ο ρωσικός στρατός έπληξε επίσης 4 συστήματα αεράμυνας S-300 και ένα γερμανικό αντιαεροπορικό πυροβόλο IRIS-T μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης