Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η καθυστέρηση στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει συνέπειες

Παραδοχή Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η καθυστέρηση στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει συνέπειες
Χωρίς τις αμερικανικές προμήθειες οι ουκρανικές δυνάμεις είναι 5 – 10 φορές κατώτερες σε ισχύ πυρός, ισχυρίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ 
Η καθυστέρηση στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει πραγματικές συνέπειες, παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη καθυστερήσει να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά η καθυστέρηση της απειλεί με συνέπειες, είπε ο Stoltenberg σε συνέντευξή του στο MSNBC.
«Δεν είναι πολύ αργά, αλλά η καθυστέρηση έχει πραγματικές συνέπειες», είπε xχαρακτηριστικά.
Όπως αναγνώρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, χωρίς τις αμερικανικές προμήθειες οι ουκρανικές δυνάμεις είναι 5 – 10 φορές κατώτερες σε ισχύ πυρός και επίσης αντιμετωπίζουν έλλειψη συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών για αυτές.

Έως 28/4 ο αμερικανικός οπλισμός στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται επανεκκινήσουν τις στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τακτικούς πυραύλους ATACMS, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Mark Warner, σε συνέντευξή του στο CBS τη Κυριακή 21 Απριλίου 2024.
Επισήμανε ότι στις 23-24 Απριλίου, οι γερουσιαστές θα εγκρίνουν και θα υποβάλουν προς υπογραφή στον πρόεδρο των ΗΠΑ  Joe Biden το νομοσχέδιο για τη διάθεση 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του Κιέβου.
«Ελπίζω όταν ο πρόεδρος υπογράψει [...] αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα είναι καθ΄οδόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας(28/4)», δήλωσε ο Warner.
Όταν ρωτήθηκε εάν οι προμήθειες στην Ουκρανία θα περιλαμβάνουν όπλα μεγάλης εμβέλειας, ο επικεφαλής της επιτροπής απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι η αμερικανική διοίκηση προετοιμαζόταν για τη μεταφορά πυραύλων ATACMS τους τελευταίους δύο μήνες και αυτό διευκρινίστηκε στην νομοθετική πράξη που εγκρίθηκε την προηγούμενη μέρα.
Το ATACMS είναι ένας τακτικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin.
Μπορεί να εκτοξευθεί από πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του M142 HIMARS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης