Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky επείγεται και ζητά fast track διαδικασίες για την αποστολή βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία

O Zelensky επείγεται και  ζητά fast track διαδικασίες για την αποστολή βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία
«Είναι πραγματικά ανάγκη να το φθάσουμε μέχρι το τελευταίο σημείο», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 60 δισ. δολαρίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά κάλεσε την Ουάσινγκτον να κάνει το νομοσχέδιο νόμο και να προχωρήσει στην πραγματική μεταφορά όπλων, λέγοντας πως όπλα μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι οι μεγαλύτερες προτεραιότητες.
Σε συνέντευξη στο NBC, ο Zelensky είπε πως η έγκριση του νομοσχεδίου θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Ρωσία πως η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό του Κιέβου και πως δεν θα είναι «ένα δεύτερο Αφγανιστάν».
«Νομίζω πως η υποστήριξη αυτή θα ενισχύσει πραγματικά τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και θα έχουμε μια ευκαιρία για νίκη» είπε ο Zelensky.
Όμως κάλεσε επανειλημμένα τους Αμερικανούς νομοθέτες να αναλάβουν γρήγορα δράση για την έγκριση του νομοσχεδίου στη Γερουσία.
«Είναι πραγματικά ανάγκη να το φθάσουμε μέχρι το τελευταίο σημείο.
Είναι ανάγκη να εγκριθεί από τη Γερουσία... έτσι ώστε να έχουμε κάποια χειροπιαστή βοήθεια για τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή το ταχύτερο δυνατό, όχι σε άλλους έξι μήνες», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η Γερουσία αναμένεται να ξεκινήσει την εξέταση του νομοσχεδίου την Τρίτη (23/4) με ορισμένες προκαταρκτικές ψηφοφορίες το ίδιο απόγευμα.
Η τελική έγκριση αναμένεται κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την υπογραφή του από τον Biden ώστε να καταστεί νόμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης