Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Τουρκία: Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan κάλεσε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί στο veto των ΗΠΑ στην προσπάθεια της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ και να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος.
«Είναι άδικο που δεν επιτρέπεται στην Παλαιστίνη να γίνει μέλος του ΟΗΕ.
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί
σε αυτή την αδικία και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε Fidan σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαυριτανό ομόλογό του Mohamed Salem Ould Merzoug στην Κωνσταντινούπολη.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Merzoug, ο Fidan είπε ότι συζήτησαν για τη «συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα», προσθέτοντας: «Όπως η Τουρκία, η Μαυριτανία υιοθετεί επίσης μια ευαίσθητη πολιτική σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα, ιδιαίτερα την κατάσταση στη Γάζα, και παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη».
Ο Fidan επισήμανε περαιτέρω ότι η Τουρκία και η Μαυριτανία βρίσκονται σε «μεγάλη αλληλεγγύη» για τη Γάζα, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για μια επείγουσα κατάπαυση του πυρός και την αδιάλειπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας».
Ο Fidan είπε επίσης ότι οι προσπάθειες των δύο κρατών θα συνεχιστούν «αδιάκοπα έως ότου δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και εδαφική ακεραιότητα, με βάση τα σύνορα του 1967».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης