Τελευταία Νέα
Διεθνή

'Ενα ακόμη ρωσικό πλήγμα στην Ουκρανία: Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων το πρώτο γερμανικό άρμα Leopard 2A6

'Ενα ακόμη ρωσικό πλήγμα στην Ουκρανία: Στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων το πρώτο γερμανικό άρμα Leopard 2A6
Το Leopard 2A6 είναι μια από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του γερμανικού τανκ.
Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε με επιτυχία ένα γερμανικής κατασκευής κύριο άρμα μάχης Leopard 2A6 από τις δυνάμεις του Κιέβου για πρώτη φορά.
Βίντεο δείχνει το ελαφρώς κατεστραμμένο τανκ να ρυμουλκείται από ένα μηχανικό όχημα BREM-1 της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr, το οποίο επιχειρεί στην κατεύθυνση του Donetzk δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από τον εξέχοντα Ρώσο δημοσιογράφο Vladimir Soloviov στο επίσημο κανάλι του στο Telegram στις 21 Απριλίου. .
Το Leopard 2A6 είναι μια από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του γερμανικού τανκ.
Είναι εξοπλισμένο με το πιστόλι λείας οπής L/55 των 120 mm καθώς και με βελτιωμένη σκοπευτική διόπτρα, σύστημα επικοινωνίας και μονάδες θωράκισης.
Ο εσωτερικός του σχεδιασμός βελτιώθηκε επίσης για να βελτιωθεί η επιβίωση του πληρώματος.
Η Γερμανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με περίπου 100 άρματα μάχης Leopard 2 τον περασμένο χρόνο, τουλάχιστον 21 από τα οποία είναι της έκδοσης Α6.
05_5.jpg
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει ή αχρηστέψει τα περισσότερα από αυτά τα τανκς.

Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη σύλληψη ενός Leopard 2.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι το άρμα γερμανικής κατασκευής θα εκτεθεί μάλλον μαζί με εκείνα της ναζιστικής εποχής στο μουσείο αρμάτων μάχης Kubinka κοντά στην πρωτεύουσα, Μόσχα.
Ωστόσο, πριν από αυτό οι Ρώσοι ειδικοί πιθανότατα θα μελετήσουν το τανκ για να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του.
Συνολικά, η σύλληψη του τανκ ήταν ένα ακόμη πλήγμα για τη Γερμανία που έγινε ένας από τους κύριους στρατιωτικούς υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης