Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Τα 61 δισ. δολ των ΗΠΑ δεν μπορούν να σώσουν την Ουκρανία - Η Ρωσία θα νικήσει και θα πάρει και άλλα εδάφη

Sky News: Τα 61 δισ. δολ των ΗΠΑ δεν μπορούν να σώσουν την Ουκρανία -  Η Ρωσία θα νικήσει και θα πάρει και άλλα εδάφη
«Η κατάσταση για την Ουκρανία είναι καταθλιπτική, η Ρωσία έχει το πάνω χέρι» αναφέρει το βρετανικό δίκτυο
Σχετικά Άρθρα
Παρά την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έγκυροι αναλυτές επιμένουν πως η έκβαση του πολέμου υπέρ της Ρωσίας δεν μπορεί να αλλάξει.
Σύμφωνα με ανάλυση του Αμερικανού ανταποκριτή του Sky News Mark Stone «χρειάστηκε να γίνουν ‘’μαγειρέματα’’ του προϋπολογισμού από τον Λευκό Οίκο έτσι ώστε να απελευθερωθούν κάποια χρήματα από έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε κάποια όπλα. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».
«Είχα πολλές συζητήσεις με διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον και όλοι έχουν πει το ίδιο πράγμα: η κατάσταση για την Ουκρανία είναι καταθλιπτική, η Ρωσία έχει το πάνω χέρι και οι ελπίδες για το Κίεβο, χωρίς περισσότερα όπλα είναι ελάχιστες».
Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, οι προμήθειες και τα όπλα μειώνονται στο ουκρανικό μέτωπο και ο αντίκτυπος για τους στρατιώτες στην είναι τεράστιος.
«Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη σε όπλα όλων των τύπων -ακόμα και σε μικρά όπλα και σφαίρες για τα τουφέκια των στρατιωτών τους», γράφει ο Stone.

Πλεονέκτημα της Ρωσίας 10 -1 έναντι της Ουκρανίας

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, η επιτυχία της πρόσφατης εναέριας επίθεσης της Ρωσίας είναι επίπτωση της έλλειψης αναχαιτιστικών μηχανισμών αεράμυνας από την πλευρά της Ουκρανίας.
«Αλλά και στην πρώτη γραμμή η ανισορροπία μεταξύ των δύο χωρών ως προς τα πυρομαχικά μεγαλώνει μέρα με την μέρα.
Οι εκτιμήσεις πλέον μιλούν για πλεονέκτημα της Ρωσίας 10-1 έναντι της Ουκρανίας, την ίδια στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει να κατασκευάζει όπλα στα εργοστάσιά της, τα οποία είναι σχεδόν γεμάτα», γράφει ο Stone.
Πάντως, και η προμήθεια της Ουκρανίας με ενέργεια απειλείται, καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να βομβαρδίζουν σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η προμήθεια αυτή τη στιγμή έχει πέσει στα 12 gigawatts, αριθμός πολύ χαμηλότεροι από αυτόν που χρειάζεται η χώρα.
Από την άλλη, η έλλειψη βοήθειας εκ μέρους της Αμερικής έχει επηρεάσει σημαντικά και το ηθικό των Ουκρανών.

Η Ρωσία θα πάρει και άλλα εδάφη

«Πηγές που παρακολουθούν την πρώτη γραμμή με ενημερώνουν ότι δεν είναι πολύ αργά να γίνει μια ανατροπή, αλλά μόνο εάν μια επείγουσα και διαρκής ‘ένεση’ χρηματοδότησης και εφοδιασμού με όπλα έρθει τώρα».
Και οι ρεαλιστές παραδέχονται ότι μια ‘ανατροπή’ πλέον δεν θα σήμαινε την απόλυτη νίκη της Ουκρανίας», επισημαίνει το Sky News.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, «είναι πλέον ευρέως αποδεκτό πως η κατάσταση στην Ουκρανία πιθανότατα θα λήξει με έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα «παγώσει» την διαμάχη στα όρια της πρώτης γραμμής του πολέμου».
Ο ίδιος προσθέτει ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το χωρικό σημείο στο οποίο θα βρίσκεται η πρώτη γραμμή, όταν έρθει η στιγμή για τον συμβιβασμό αυτό, αλλά όσο πιο κοντά βρίσκεται στην Δύση, τόσο περισσότερο έδαφος θα έχει κερδίσει η Ρωσία.

us_aid.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης