Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς ανάσα βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ: Ακόμη 14 Παλαιστίνιοι νεκροί, 6 παιδιά στη Rafah

Χωρίς ανάσα βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ: Ακόμη 14 Παλαιστίνιοι νεκροί, 6 παιδιά στη Rafah
H νέα επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Nur Shams
Ένας Παλαιστίνιος οδηγός ασθενοφόρου σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν καθ' οδόν για να απομακρύνει τραυματίες από μια επιδρομή βίαιων Εβραίων εποίκων και τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άλλης επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν την Κυριακή 21/4 οι παλαιστινιακές αρχές.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είπε ότι ο 50χρονος οδηγός του ασθενοφόρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κοντά στο χωριό Al-Sauiya, νότια της πόλης Nablus, καθώς οδηγούσε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει τραυματίες από την επίθεση στο χωριό.
Δεν έγινε άμεσα σαφές αν πυροβολήθηκε από εποίκους.
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από ισραηλινό στρατό.

Η νέα επιδρομή

Όπως έγινε γνωστό, η επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Nur Shams, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Tulkarem, ενώ η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε και χθες.
Οι Ταξιαρχίες Tulkarem, που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους δυνάμεις από πολλές παλαιστινιακές παρατάξεις, ανέφεραν πως οι μαχητές τους αντάλλαξαν πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις χθες.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες, οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν από παλαιστινιακές πηγές και αξιωματούχους ως ένας ένοπλος και ένα 16χρονο αγόρι, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή, με τον απολογισμό να είναι από τους βαρύτερους στη Δυτική Όχθη εδώ και μήνες.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αρκετοί μαχητές σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν κατά την επιδρομή και ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών.

Πλήγματα στη Rafah

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν χθες τη νότια πόλη της Rafah, όπου έχουν βρει καταφύγιο ενάμισυ εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, καθώς και την Al-Nuseirat στην κεντρική Γάζα, όπου καταστράφηκαν τουλάχιστον πέντε σπίτια, και την περιοχή της Al-Jabalya στον βορρά, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης της Hamas.
Στη Rafah, επλήγη ένα σπίτι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πατέρας, η κόρη και η έγκυος μητέρα, ωστόσο, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό, το μοναδικό μέλος της οικογένειας που επέζησε.
Πέντε ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστή ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην πόλη πριν από τα μεσάνυχτα, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Θλιβεροί αριθμοί

Τουλάχιστον 34.097 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 76.980 έχουν τραυματιστεί μέχρι τώρα στη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Hamas που διοικεί τον θύλακα.
Περίπου 48 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 79 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε ακόμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης