Τελευταία Νέα
Διεθνή

Patrick Ryder (εκπρόσωπος Πενταγώνου ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία

Patrick Ryder (εκπρόσωπος Πενταγώνου ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν περισσότερους στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Patrick Ryder, διαβεβαίωσε ότι οι σύμβουλοι δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες, αλλά θα συμμετάσχουν στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης του καθεστώτος του Κιέβου και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν επιπλέον στρατιωτικούς συμβούλους στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Patrick Ryder, σε συνέντευξή του στο Politico.
«Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το Υπουργείο Άμυνας έχει αναθεωρήσει και προσαρμόσει την παρουσία μας στη χώρα με βάση τις συνθήκες ασφαλείας.
Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο αποστολής αρκετών επιπλέον συμβούλων για να επεκτείνουμε το τμήμα στρατιωτικής συνεργασίας της πρεσβείας» τόνισε ο Patrick Ryder
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Patrick Ryder ,διαβεβαίωσε ότι οι σύμβουλοι δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες, αλλά θα συμμετάσχουν στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης του καθεστώτος του Κιέβου και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Patrick Ryder δεν ανέφερε πόσοι σύμβουλοι σχεδιάζονται να σταλούν στην πρεσβεία, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της δημοσίευσης, ο αριθμός τους θα μπορούσε να φτάσει τα 60 άτομα.
Το Politico, επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους και μια πηγή που γνωρίζει τα σχέδια, γράφει ότι οι σύμβουλοι θα παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη και θα ελέγχουν τα όπλα που στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με ορισμένους συνομιλητές, θα βοηθήσουν και τον ουκρανικό στρατό στη συντήρηση όπλων.
Το Politico τονίζει ότι το επιπλέον αμερικανικό προσωπικό, αν και δεν συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις, θα επεκτείνει την αμερικανική παρουσία στη Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης