Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διευρυμένες οι νέες κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Διευρυμένες  οι νέες κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
Η νομοθεσία θα διευρύνει τις κυρώσεις κατά του Ιράν ώστε να συμπεριλάβει ξένα λιμάνια, πλοία και διυλιστήρια που εν γνώσει τους επεξεργάζονται ή μεταφέρουν ιρανικό αργό πετρέλαιο κατά παράβαση των υφιστάμενων αμερικανικών κυρώσεων
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 νέες κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν οι οποίες πρόκειται να αποτελέσουν μέρος ενός πακέτου εξωτερικής βοήθειας, θέτοντας το μέτρο προς κύρωση από τη Γερουσία εντός των προσεχών ημερών.
Η νομοθεσία θα διευρύνει τις κυρώσεις κατά του Ιράν ώστε να συμπεριλάβει ξένα λιμάνια, πλοία και διυλιστήρια που εν γνώσει τους επεξεργάζονται ή μεταφέρουν ιρανικό αργό πετρέλαιο κατά παράβαση των υφιστάμενων αμερικανικών κυρώσεων.
Θα επεκτείνει επίσης τις λεγόμενες δευτερογενείς κυρώσεις ώστε να καλύψει όλες τις συναλλαγές μεταξύ κινεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ιρανικών τραπεζών στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις και οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αγορά πετρελαίου και ενεργειακών προϊόντων.
Η νομοθεσία, η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπει χρηματοδότηση για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, πέρασε με ψήφους 360-58 το Σάββατο (20/4).
Είχε προηγηθεί διαπραγμάτευση με τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer και ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι την υποστηρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης