Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική ομάδα μάχης «Δύση» χτύπησε τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στο Kharkiv

Η ρωσική ομάδα μάχης «Δύση» χτύπησε τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στο Kharkiv
Μονάδες της Ρωσικής Ομάδας Μάχης της Δύση μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις
Μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης «Δύση» μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις την περασμένη ημέρα, αποκρούοντας τρεις ουκρανικές επιθέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (20/4/2024).
«Μονάδες της Ρωσικής Ομάδας Μάχης της Δύση μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, χτυπώντας στρατεύματα και εξοπλισμό της 77ης Κινητής Αεροπορικής Ταξιαρχίας και της 43ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς και της 110ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά σε Beryozovka, Senkovo και Zagoruikovka στο Kharkiv.
Επίσης οι Ρώσοι απέκρουσαν επιθέσεις τριών ουκρανικών ταξιαρχιών κοντά στο Chervonaya Dibrova σο Lugansk και στο Grigorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Ουκρανία έχασε έως και 30 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία μηχανοκίνητα οχήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια αποθήκη αεροπορικών καυσίμων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και δύο μεταφορικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25, 213 drones και πέντε έξυπνες βόμβες γαλλικής κατασκευής AASM Hammer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης