Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβολή – μυστήριο της επίσκεψης του Musk στην Ινδία: Το ναυάγιο με το Model 2 και οι ανακοινώσεις της Tesla

Αναβολή – μυστήριο της επίσκεψης του Musk στην Ινδία: Το ναυάγιο με το Model 2 και οι ανακοινώσεις της Tesla
Το ταξίδι επρόκειτο να περιλαμβάνει την ανακοίνωση των σχεδίων για την είσοδο της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) στην αγορά της Νότιας Ασίας
Ο Elon Musk ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ινδία, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Narendra Modi, επικαλούμενος υποχρεώσεις στην Tesla και δήλωσε ότι σκοπεύει να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψη για αργότερα φέτος.
«Δυστυχώς, πολύ σημαντικές υποχρεώσεις στην Tesla απαιτούν την αναβολή της επίσκεψης στην Ινδία, αλλά ανυπομονώ πολύ να την επισκεφθώ αργότερα φέτος», έγραψε ο Musk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Το Reuters ανέφερε την αναβολή το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, επικαλούμενο τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Το ταξίδι επρόκειτο να περιλαμβάνει την ανακοίνωση των σχεδίων για την είσοδο της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην αγορά της Νότιας Ασίας, ανέφερε το Reuters.
Η Tesla θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ανακοίνωση του ταξιδιού στην Ινδία ώστε να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά από μήνες πτωτικής πορείας της τιμής της μετοχής και την είδηση στις 15 Απριλίου ότι θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.
Ο Musk αναμένεται να αντιμετωπίσει σκληρές ερωτήσεις από τους αναλυτές, όταν η Tesla ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου την Τρίτη (23/4) σχετικά με την πτώση των πωλήσεων, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και την τύχη των βασικών μελλοντικών προϊόντων της Tesla.
Το Reuters ανέφερε στις 5 Απριλίου ότι η Tesla σταμάτησε την ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου προσιτού EV της, που συχνά αποκαλείται Model 2.
Ο Musk δήλωσε μετά το δημοσίευμα ότι «το Reuters λέει ψέματα», χωρίς να αναφέρει περισσότερα. Δεν έχει μιλήσει περαιτέρω για το συγκεκριμένο μοντέλο, με τους επενδυτές να ζητούν διευκρινίσεις.
Elon Musk says India visit delayed due to Tesla obligations
Ο Rohan Patel, στέλεχος δημόσιας πολιτικής της Tesla, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές, ήταν ένας από εκείνους που ηγούνταν των σχεδίων εισόδου της εταιρείας στην Ινδία, παραιτήθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα.
Ο Musk θα έφτανε την Κυριακή (21/4), δύο ημέρες μετά την έναρξη των εθνικών εκλογών στην Ινδία, στις οποίες ο Modi προβλέπεται να κερδίσει και να παραμείνει πρωθυπουργός για τρίτη θητεία.
Ο Modi θέλει να αναδείξει την πρόοδο προς την κατεύθυνση των υποσχέσεων για την μετατροπή της Ινδίας σε παγκόσμιο μεταποιητικό κόμβο.
Αφού το Reuters ανέφερε τα σχέδια του Musk για το ταξίδι του στην Ινδία στις 10 Απριλίου, ο ίδιος έγραψε στο X ότι «ανυπομονεί να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Narendra Modi στην Ινδία!».
Στο Νέο Δελχί, ο Musk αναμενόταν να ανακοινώσει μια επένδυση ύψους 2 έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως για την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια πολιτική μείωσης των υψηλών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, εάν οι εταιρείες επενδύσουν τοπικά, ανέφερε το Reuters.
Αναμενόταν επίσης να συναντηθεί με στελέχη διαφόρων διαστημικών startups στο Νέο Δελχί. Ο Musk αναμένει τις ρυθμιστικές εγκρίσεις της ινδικής κυβέρνησης για να αρχίσει να προσφέρει τις δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες του Starlink στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης