Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ασύλληπτος πόλεμος των UAV – Οι Ουκρανοί ανέπτυξαν drone που φτάνει στη Σιβηρία, πετάει 3.000 χλμ

Ο ασύλληπτος πόλεμος των UAV  – Οι Ουκρανοί ανέπτυξαν drone που φτάνει στη Σιβηρία, πετάει 3.000 χλμ
Το Κίεβο φέρεται να επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη drones ικανών να ανιχνεύουν και να χτυπούν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) ανέπτυξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας (UAV) με βεληνεκές έως και 3.000 χιλιόμετρα, αναφέρει ο Economist.
Το Κίεβο φέρεται να επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη drones ικανών να ανιχνεύουν και να χτυπούν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις.
Επί του παρόντος, η Ουκρανία κατασκευάζει drones σε έξι επιχειρήσεις.
Το πιο προηγμένο από τα νέα μοντέλα UAV έχει αυτονομία 3.000 χιλιομέτρων.
Είναι δυνητικά ικανό να φτάσει ακόμη και τη Σιβηρία.
Η Ρωσία δεν θα σχολιάσει αναφορές ότι η Ουκρανία έχει drones με βεληνεκές έως και 3.000 χιλιόμετρα, καθώς τέτοιες «καινοτομίες» παρακολουθούνται από τον ρωσικό στρατό και τις ειδικές υπηρεσίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov
Η Ουάσιγκτον πάντως ανησυχεί για το γεγονός πως το Κίεβο θα συνεχίσει να χτυπά τη ρωσική επικράτεια, σημειώνει ο Economist.

Αμηχανία στις ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να πείσει τους Ουκρανούς να σταματήσουν τα χτυπήματα αλλά το Κίεβο αγνοεί τέτοιες οδηγίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Την ίδια στιγμή, ένας Ουκρανός αξιωματικός πληροφοριών με το διακριτικό κλήσης «Detective» αποκάλυπτε ότι δεν έχει λάβει οδηγίες να σταματήσει τις εν λόγω επιχειρήσεις.
Κατασκευαστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας είπε ότι ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι «έκλεισαν το μάτι» όταν μετέφεραν προειδοποιήσεις να μην στοχεύουν σε ρωσικό έδαφος. «Μας συμβουλεύουν ανεπίσημα να συνεχίσουμε», είπε.

Οι ενεργειακές ανησυχίες των Αμερικανών

Η Ουάσιγκτον φοβάται την αύξηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και τα αντίποινα της Ρωσίας εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων στη ρωσική επικράτεια, ανέφεραν οι Financial Times επικαλούμενοι τρεις πηγές.
Οι ΗΠΑ είχαν επανειλημμένα στείλει προειδοποιήσεις σε ανώτερα στελέχη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.
Ο Λευκός Οίκος είναι ολοένα και πιο απογοητευμένος από τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας που έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου, τερματικούς σταθμούς, αποθήκες και εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ρωσία, ακρωτηριάζοντας την ικανότητα παραγωγής πετρελαίου της, ανέφεραν οι FT.
Παρά τις κυρώσεις κατά της ρωσικής ενεργειακής βιομηχανίας, η Μόσχα παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενέργειας στον κόσμο.
Επιπλέον, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει ενεργειακές υποδομές στις οποίες βασίζεται η Δύση, όπως ο αγωγός CPC, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από το Καζακστάν μέσω της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης