Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκοπεία στη Γερμανία - Δύο συλλήψεις για μυστικές πληροφορίες και σαμποτάζ υπέρ της Ρωσίας

Κατασκοπεία στη Γερμανία - Δύο συλλήψεις για μυστικές πληροφορίες και σαμποτάζ υπέρ της Ρωσίας
Στόχοι των σαμποτέρ φέρονται να είναι τα δρομολόγια στρατιωτικού φορτίου στην Ουκρανία
(Upd2) Στη σύλληψη δύο υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και για ενέργειες δολιοφθοράς προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, όπως μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο υποστηρίζει ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν ως στόχο τους και τη διενέργεια πράξεων σαμποτάζ κατά τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση έγινε στην πόλη Bayreuth, στη βόρεια Βαυαρία.
Οι αρχές συνέλαβαν τον 39χρονο Ρωσο-γερμανό Dieter S. από την Βαυαρία και τον 37χρονο Ρωσο –γερμανό Alexander J, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Dieter S. ανταλλάσσει πληροφορίες με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με δολιοφθορές στη Γερμανία από τον Οκτώβριο του 2023.

Οι στόχοι

Εικάζεται ότι ο Dieter S συμφώνησε να διαπράξει εμπρησμό και εκρήξεις σε στρατιωτικές υποδομές, αμυντικά εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στόχοι των σαμποτέρ ήταν και οι διαδρομές μεταφοράς στρατιωτικού φορτίου προς την Ουκρανία.
Όπως αναφέρεται, οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να υπονομεύσουν τη γερμανική υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Επιπλέον, ο Dieter S. φέρεται να εξέτασε και να φωτογράφισε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία και να μετέφερε το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό στη ρωσική πλευρά.
Σύμφωνα με το περιοδικό, μεταξύ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που παρακολουθήθηκαν ήταν και οι αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Grafenwoehr, όπου υπάρχει ένα μεγάλο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης, στο οποίο οι Αμερικάνοι εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό, και ιδιαίτερα στο πώς να χειρίζονται τα άρματα μάχης Abrams.

Ένοπλος αγώνας

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο Dieter S., φέρεται να πολέμησε στο πλευρό των μαχητών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk από το 2014 έως το 2016, όταν και μαίνονταν οι συγκρούσεις ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και στον ουκρανικό στρατό.
Ο συγκεκριμένος κατηγορείται επίσης ότι υπήρξε μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης στο εξωτερικό.

Υπό κράτηση

Η γερμανική εισαγγελία άνοιξε έρευνα εναντίον του και με την υποψία ότι προετοίμαζε πράξη βίας που απειλεί το κράτος.
Συγκεκριμένα, η γερμανική εισαγγελία κατηγορεί τον Dieter S. για πληροφορίες και μυστικές δραστηριότητες για σκοπούς δολιοφθοράς και τον Alexander J. για μυστικές δραστηριότητες των ειδικών υπηρεσιών.
Ο Dieter S. και ο Alexander J. μεταφέρθηκαν από χθες Τετάρτη 17/4στην Καρλσρούη και εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, οι δύο άνδρες φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν γερμανικές και αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σιδηροδρομικές γραμμές και βασικές υποδομές, με στόχο να επιχειρήσουν διολιοφθορά με εκρηκτικά προκειμένου να εμποδίσουν την γραμμή εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού με όπλα από την Γερμανία.
Και οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση.

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση

Δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με τη σύλληψη στη Γερμανία δύο Γερμανών ρωσικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σαμποτάζ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τονίζοντας ότι για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο.
Λίγο αργότερα πάντως έγινε γνωστό πως ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα για τη σύλληψη των δύο Γερμανορώσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης