Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hossein Amir-Abdollahian (ΥΠΕΞ Ιράν): Ενημερώσαμε ΗΠΑ για την επίθεση στο Ισραήλ

Hossein Amir-Abdollahian (ΥΠΕΞ Ιράν): Ενημερώσαμε ΗΠΑ για την επίθεση στο Ισραήλ
Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι δεν θέλουμε κλιμάκωση της σύγκρουσης είπε ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το Ιράν είχε προειδοποιήσει μέσω διπλωματικών διαύλων για το επικείμενο πυραυλικό του χτύπημα στο Ισραήλ υποστήριξε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως η ιρανική πλευρά είχε ενημερώσει επίσης τους Αμερικάνους πως μετά από αυτήν την επίθεση, δεν επιθυμούν περαιτέρω κλιμάκωση.
«Μεταφέραμε ξεκάθαρα στους Αμερικανούς με μηνύματα ότι η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ebrahim Raisi να τιμωρήσει το Σιωνιστικό καθεστώς είναι οριστική και οριστική
Μετά την τιμωρητική ενέργεια, την Επιχείρηση True Promise, γύρω στις 2:30 π.μ. στις 14 Απριλίου (11:00 μ.μ. GMT στις 13 Απριλίου), στείλαμε ένα άλλο μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της διπλωματικής οδού, λέγοντας ότι δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή» υπογράμμισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε ότι πριν από την επίθεση στο Ισραήλ, η Τεχεράνη είπε στην Ουάσινγκτον ότι δεν θα στόχευε τις αμερικανικές στρατιωτικές υποδομές στη Μέση Ανατολή «εκτός εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να λάβουν στρατιωτικά μέτρα για την υποστήριξη του Ισραήλ».
Σύμφωνα με τον Abdollahian, το Ιράν αντάλλαξε μηνύματα μέσω του Τμήματος Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ελβετική Πρεσβεία στην Τεχεράνη, καθώς και «μέσω των επίσημων διπλωματικών διαύλων», ενώ όπως είπε, αυτές οι επαφές έγιναν για «να αποτραπεί η κλιμάκωση των εντάσεων και η ανάπτυξη κρίσης στην περιοχή».
Σημειώνεται πως οι Αμερικάνοι διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των Ιρανών περί ενημέρωσης πριν την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης