Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή με Menendez - Μετατρέπει σε Ιφιγένεια τη γυναίκα του Nadine - Πως θα γλιτώσει στη δίκη για δωροδοκία

Ανατροπή με Menendez - Μετατρέπει σε Ιφιγένεια τη γυναίκα του Nadine - Πως θα γλιτώσει στη δίκη για δωροδοκία
Υπό το φως νέων αποκαλύψεων, γίνεται κατανοητό ότι αναμένεται να κατηγορήσει τη σύζυγό του, Nadine ότι τον παρέσυρε
Σε αλλαγή 180 μοιρών στην υπερασπιστική του γραμμή προχωράει ο άλλοτε Δημοκρατικός και νυν ανεξάρτητος γερουσιαστής Bob Menendez.
Υπό το φως νέων αποκαλύψεων, γίνεται κατανοητό ότι αναμένεται να κατηγορήσει τη σύζυγό του, Nadine ότι τον παρέσυρε σε αυτό που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν «εγκληματική συνωμοσία».
Μάλιστα, ενδέχεται να ισχυριστεί ότι η σύζυγός του του απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι «δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο», σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας New York Times, Benjamin Wiser και Tracy Talley, γράφουν ότι: «Στα έγγραφα που αποκαλύπτονται περιλαμβάνονται δύο προτάσεις που έχουν αποτυπωθεί σε μία νομική αναφορά που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του κ. Menendez, οι οποίοι είχαν ζητήσει από έναν δικαστή να τις κρατήσει μυστικές επειδή περιέγραφαν μια στρατηγική δίκης που αν δημοσιοποιηθεί θα "συγκέντρωνε σίγουρα τη σημαντική προσοχή των μέσων ενημέρωσης" και "θα προκαταλάβαινε τους ενόρκους"».


«Ο γερουσιαστής Menendez θα εξηγήσει, για παράδειγμα, τι συζήτησαν ο ίδιος και η σύζυγός του στα δείπνα τους με Αιγύπτιους αξιωματούχους, τις εξηγήσεις που έδωσε η Nadine για το γιατί οι συν-κατηγορούμενοι Wael Hana και Josh Uribe της είχαν δώσει ορισμένα χρηματικά ποσά, τους λόγους για τους οποίους έστειλε στη σύζυγό του μια σειρά ερωτήσεων που άλλοι γερουσιαστές υποτίθεται ότι σκόπευαν να κάνουν σε έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο και πολλά άλλα θέματα», συνεχίζει το έγγραφο.
Τα νέα στοιχεία για την υπερασπιστική γραμμή του Bob Menendez αποκαλύπτονται τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης, στην οποία ο ίδιος και δύο επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ θα καθίσουν στο εδώλιο σε δικαστήριο του Μανχάταν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ένα ευρύ κύκλο περιστατικών δωροδοκίας.
Η δίκη του Menendez ξεκινά στις 6 Μαϊου.
Η Nadine Menendez θα δικαστεί χωριστά.
Η δίκη της έχει οριστεί για τις 8 Ιουλίου λόγω ιατρικού προβλήματος.
Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι.
Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι δέχτηκαν μετρητά, χρυσό και ένα πολυτελές αυτοκίνητο με αντάλλαγμα την προθυμία του κ. Menendez να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιρροή του για να βοηθήσει υποστηρικτές του στο Νιου Τζέρσεϊ και να εξυπηρετήσει τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης