Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Το Ιράν αποσύρει στρατηγούς από τη Συρία, στενεύουν τα περιθώρια Ισραήλ για ισχυρό χτύπημα χωρίς πόλεμο

WSJ: Το Ιράν αποσύρει στρατηγούς από τη Συρία, στενεύουν τα περιθώρια Ισραήλ για ισχυρό χτύπημα χωρίς πόλεμο
Το Ιράν αποσύρει τους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς από τη Συρία, ώστε να μην αποτελέσουν στόχο για τους Ισραηλινούς
Το Ιράν αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτικών συμβούλων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη Συρία λόγω των ανησυχιών για πιθανή ισραηλινή απάντηση στην πρόσφατη επίθεση με πυραύλους και drones στο Ισραήλ, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας στις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών, το IRGC έχει αποσύρει μόνο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς συμβούλους από τη Συρία, με αξιωματικούς μεσαίου επιπέδου να παραμένουν στη χώρα αλλά να αλλάζουν θέση.
Η εφημερίδα επεσήμανε ότι οι Ιρανοί στρατιώτες μετακινούνται τη νύχτα, όταν τα ισραηλινά χτυπήματα είναι πιο πιθανά.
Ανέφερε επίσης ότι το σιιτικό κίνημα της Hezbollah του Λιβάνου, ο περιφερειακός σύμμαχος του Ιράν, μειώνει επίσης τον αριθμό των αξιωματικών του στη Συρία.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μια επίθεση σε ιρανικές εγκαταστάσεις στη Συρία θα επέτρεπε στο Ισραήλ να εξαπολύσει ένα «ισχυρό χτύπημα», αποφεύγοντας παράλληλα έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στην περιοχή.

Στενεύουν τα περιθώρια για ισχυρό χτύπημα χωρίς πόλεμο

Άραβες αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα ότι το χτύπημα της Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να είναι περιορισμένο και πως το Ισραήλ πιθανότατα θα προειδοποιήσει τους περιφερειακούς Άραβες συμμάχους του προτού αντεπιτεθεί εναντίον του Ιράν.
Το βράδυ της 13ης Απριλίου, το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους προς το Ισραήλ ως απάντηση στα «επαναλαμβανόμενα εγκλήματα» από το Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό που αποδόθηκε στο Ισραήλ.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τεχεράνης ανέφεραν ότι στοχοποιήθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ισραήλ.
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ισχυρίστηκαν ότι αναχαίτισαν το 99% των σχεδόν 350 πυραύλων που εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ με ζημιές στην αεροπορική βάση Nevatim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης