Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Ισχυρό πυραυλικό πλήγμα της Hezbollah στο Ισραήλ - Τουλάχιστον 18 άτομα τραυματίστηκαν

Λίβανος: Ισχυρό πυραυλικό πλήγμα της Hezbollah στο Ισραήλ - Τουλάχιστον 18 άτομα τραυματίστηκαν
Η Hezbollah ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στόχευσε μια μονάδα εναέριας επιτήρησης στην ισραηλινή βάση Miron
Η σιιτική οργάνωση Hezbollah του Λιβάνου και το Ισραήλ ανταλλάσσουν συνεχή και σφοδρά πυρά στα σύνορα καθ΄ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης 17/4 εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Μάλιστα, τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυραυλική επίθεση στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο, όπως μετέδωσε το ισραηλινό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο KAN.
Τρεις από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση στην επίθεση που είχε στόχο ένα κοινοτικό κέντρο στη βόρεια συνοριακή πόλη Arab al-Aramshe.
Η Hezbollah ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι στόχευσε μια μονάδα εναέριας επιτήρησης στην ισραηλινή βάση Miron με πυραύλους, προκαλώντας ζημιές.
Επιπλέον, οι μαχητές της οργάνωσης εκτόξευσαν επίσης ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού σε συγκέντρωση Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στην τοποθεσία Ramiyah και το αρχηγείο διοίκησης της 91ης Μεραρχίας του ισραηλινού στρατού στους στρατώνες Biranit στο βόρειο Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή, ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα χτυπήθηκε επίσης στην τοποθεσία Metulla στο βόρειο Ισραήλ, προκαλώντας απώλειες μεταξύ στρατιωτών, ανέφερε η λιβανική οργάνωση.
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, εν τω μεταξύ, πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ayta al-Shaab στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Έπληξαν επίσης τα περίχωρα των συνοριακών πόλεων Alma al-Shaab και Dahieh με οβίδες λευκού φωσφόρου, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.
Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα ρεπορτάζ για θύματα ή ζημιές.
Η σχετική κλιμάκωση ακολούθησε τον θάνατο τριών διοικητών της Hezbollah σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο νότιο Λίβανο την Τρίτη.
Η ένταση έχει κλιμακωθεί κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ εν μέσω ανταλλαγής διασυνοριακών επιθέσεων μεταξύ της λιβανέζικης και των ισραηλινών δυνάμεων καθώς το Τελ Αβίβ συνεχίζει τη θανατηφόρα επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 33.900 ανθρώπους από τον περασμένο Οκτώβριο μετά την επίθεση της Hamas στα ισραηλινά εδάφη.
Τουλάχιστον 275 μαχητές της Hezbollah έχουν σκοτωθεί έκτοτε σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με λιβανικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης