Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Viktor Orban της Ουγγαρίας κατηγόρησε την ηγεσία της ΕΕ για πολιτικό εκβιασμό

Ο Viktor Orban της Ουγγαρίας κατηγόρησε την ηγεσία της ΕΕ για πολιτικό εκβιασμό
"Η σημερινή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να φύγει να βρεθούν νέοι ηγέτες", είπε ο Viktor Orban
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban, κατηγόρησε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολιτικό εκβιασμό και είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί επειδή απέτυχε σε όλα τα βασικά έργα.
«Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ηγέτες με κύριες δράσεις, έργα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει, όπως η πράσινη μετάβαση, η πολιτική βιωσιμότητας, η μετανάστευση, οι κυρώσεις και οι στρατιωτικές πολιτικές, και σε όλα έχουν αποτύχει.
Η σημερινή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να φύγει να βρεθούν νέοι ηγέτες», είπε ο Viktor Orban.
Σύμφωνα με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό, οι Βρυξέλλες χρησιμοποιούν την αρχή του κράτους δικαίου και τον μηχανισμό των όρων ως «πολιτικό εκβιασμό», αφού η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, «είπε ξεκάθαρα» ότι η Ουγγαρία δεν θα λάβει χρήματα από τα κονδύλια της ΕΕ λόγω της στάσης της Ουγγαρίας στη μετανάστευση και τις πολιτικές κατά των φύλων».
Νωρίτερα, ο Viktor Orban είπε ότι είχε την αίσθηση ότι πίσω από ορισμένες από τις αποφάσεις των Βρυξελλών κρύβονταν τα συμφέροντα όχι της Ευρώπης, αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών και σημείωσε ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το καλοκαίρι θα μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν τη σύνθεση των Ευρωπαίων ηγετών που δεν εξυπηρετούν πλέον τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης