Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την Ουκρανική άμυνα, σχεδόν όλα έχουν τελειώσει

New York Times: Οι ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την Ουκρανική άμυνα, σχεδόν όλα έχουν τελειώσει
Όπως σημειώνουν οι New York Times, οι διακοπές στην προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία από τους δυτικούς συμμάχους επέτρεψαν στη Ρωσία να επιτύχει νίκες σε επιθέσεις σε κρίσιμους στόχους
Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο μέτωπο και οι βόμβες ολίσθησης χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά, τα πιο κρίσιμα προβλήματα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν η έλλειψη πυρομαχικών, η ανυπαρξία καλά εκπαιδευμένων στρατευμάτων και το έλλειμμα στην αεράμυνα, ανέφεραν οι New York Times.
«Τώρα που η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις της, καθένα από αυτά τα ζητήματα επιδεινώνει μεμονωμένα τον αντίκτυπο άλλων τρωτών σημείων και αυξάνει τον κίνδυνο οι ρωσικές δυνάμεις να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα».
Οι New York Times επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι σε συνθήκες αδυναμίας να αποκρούσουν χτυπήματα πυροβολικού, το Ουκρανικό πεζικό, πρέπει πρώτα από όλα να κρατήσει τις θέσεις του ενάντια σε κύματα επιθέσεων από το ρωσικό πεζικό.
Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της μεταφοράς χιλιάδων στρατιωτών από τα μετόπισθεν σε θέσεις μάχης, υπάρχει ζήτημα εκπαίδευσης των στρατιωτών.
«Αλλά καμία προετοιμασία δεν μπορεί να προστατεύσει από τις ισχυρές βόμβες ολίσθησης που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να καταστρέψει τις ουκρανικές οχυρώσεις», τονίζουν οι New York Times.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, οι διακοπές στην προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία από τους δυτικούς συμμάχους επέτρεψαν στη Ρωσία να επιτύχει νίκες σε επιθέσεις σε κρίσιμους στόχους.
Οι αμυντικές βιομηχανικές επιχειρήσεις χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια για να αναπληρώσουν τις προμήθειες, αλλά οι ρωσικές επιθέσεις στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή από τα τέλη Μαρτίου 2024 ήταν οι πιο έντονες από την έναρξη της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης