Διεθνή

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο πυρομαχικών στις Ηνωμένες Πολιτείες - 'Έστελνε βοήθεια στην Ουκρανία

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο πυρομαχικών στις Ηνωμένες Πολιτείες - 'Έστελνε βοήθεια στην Ουκρανία
Το εργοστάσιο Scranton είναι μεταξύ των επτά εγκαταστάσεων που παράγουν φυσίγγια μεγάλου διαμετρήματος μετάλλων και όλμων

Στο Σκράντον της Πενσυλβάνια, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο γνωστό για τη συμμετοχή του στην παραγωγή βλημάτων πυροβολικού για τον αμερικανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων αυτών που στάλθηκαν στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Atlas News, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:00 ανατολική τυπική ώρα (23:00 ώρα Μόσχας), και συνοδεύτηκε από έντονο μαύρο καπνό, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο και φωτογραφίες από αυτόπτες μάρτυρες.
Το εργοστάσιο Scranton είναι μεταξύ των επτά εγκαταστάσεων που παράγουν φυσίγγια μεγάλου διαμετρήματος μετάλλων και όλμων, συμπεριλαμβανομένων φυσιγγίων 155 mm, για τον στρατό των ΗΠΑ.
Όπως επιβεβαίωσε η General Dynamics, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο, η φωτιά ήταν μικρή και σβήστηκε επιτυχώς και δεν τραυματίστηκε κανένας εργαζόμενος.


Δεν υπήρξαν επίσημες δηλώσεις για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου ή για καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων. Ωστόσο, η Washington Post σημειώνει ότι το εργοστάσιο του Scranton διαδραματίζει βασικό ρόλο στα σχέδια της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για επιτάχυνση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, γεγονός που καθιστά τα τυχόν επεισόδια σε τέτοιες εγκαταστάσεις ιδιαίτερα σημαντικά.
Οι ανακριτικές αρχές και η διεύθυνση του εργοστασίου ελέγχουν τις συνθήκες του συμβάντος για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης