Διεθνή

Μήνυμα Jinping (Κίνα) - Scholz (Γερμανία): Όχι πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, όχι επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις

Μήνυμα Jinping (Κίνα) - Scholz (Γερμανία): Όχι πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, όχι επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις
Ο Γερμανός καγκελάριος ολοκληρώνει την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Κίνα
Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην χρήση πυρηνικών όπλων στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, οι οποίοι διεμήνυσαν και την πλήρη αντίθεση τους σε οποιαδήποτε επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ο Xi Jinping υποδέχθηκε τον Γερμανό καγκελάριο, ο οποίος πραγματοποιεί από τις 14 Απριλίου τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
Ήδη ο Scholz επισκέφθηκε τις πόλεις Chongqing και Shanghai.
Κατά τη συνάντηση με τον Xi Jinping, o Scholz συζήτησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας και του Ισραήλ ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι διμερείς σχέσεις.
«Πρέπει να δούμε και να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις ολόπλευρα από μια μακροπρόθεσμη και στρατηγική προοπτική.
Όσο και οι δύο πλευρές τηρούν τον αμοιβαίο σεβασμό, αναζητούν κοινά εδάφη διατηρώντας τις διαφορές, επικοινωνούν και μαθαίνουν η μία από την άλλη και επιτυγχάνουν συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταθερά» φέρεται να είπε ο Xi Jinping.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο Scholz ανέφερε πως ο ανταγωνισμός μεταξύ Κίνας και Γερμανίας πρέπει να είναι δίκαιος, προειδοποιώντας την Κίνα να μην υιοθετήσει μια προστατευτική στάση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης