Διεθνή

Σε τεντωμένο σκοινί το Ισραήλ - «Κίνδυνος - θάνατος» ο Netanyahu λέει η αντιπολίτευση και απαιτεί εκλογές

Σε τεντωμένο σκοινί το Ισραήλ - «Κίνδυνος - θάνατος» ο Netanyahu λέει η αντιπολίτευση και απαιτεί εκλογές
«Το πρόβλημά μας είναι το Ιράν, αλλά το πρόβλημά μας είναι επίσης εδώ. Είναι ώρα για εκλογές τώρα», τονίζει ο αρχηγός της ισραηλινής αντιπολίτευσης
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και το υπουργικό του συμβούλιο συνιστούν απειλή για τη χώρα τους, δήλωσε ο Yair Lapid, ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ζητώντας τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, από τις οποίες θα προκύψει νέα κυβέρνηση.
Μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων μετά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, ο κεντρώος πολιτικός επεσήμανε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι «τρομοκρατημένη» από τη συμπεριφορά της ισραηλινής κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του Netanyahu, σύμφωνα με την The Jerusalem Post.
«Αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο πρωθυπουργός, έχει γίνει μια υπαρξιακή απειλή κατά του Ισραήλ», τόνισε σχετικά ο Lapid.
«Κατέστρεψαν την ισραηλινή αποτροπή. Οι εχθροί μας κοιτούν αυτήν την κυβέρνηση, μυρίζουν αδυναμία και σηκώνουν το κεφάλι», κατήγγειλε ο επικεφαλής του Κεντρώου κόμματος.
Σύμφωνα με τον Lapid, οι Ισραηλινοί σύμμαχοι «μυρίζουν αυτή την αδυναμία», επίσης.
«Ήμουν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα σε μια συνάντηση με κορυφαία στελέχη της διοίκησης. Είναι τρομοκρατημένοι από αυτήν την κυβέρνηση: Η ανευθυνότητα, η έλλειψη επαγγελματισμού, η αποτυχημένη διαχείριση, η αχαριστία», ισχυρίστηκε.
Τόνισε ότι ο Netanyahu έχει κάνει πολιτική καριέρα, αποκαλώντας τον εαυτό του «κύριο Ασφάλεια», υποσχόμενος να εγγυηθεί την τάξη στο Ισραήλ.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του έχει φέρει τη χώρα στο αντίθετο αποτέλεσμα : μια «έρημη περιοχή από το Kiryat Shmona [μια πόλη στα σύνορα του Λιβάνου] μέχρι το Beeri [ένας οικισμός στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, βία από Εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη που είναι εκτός ελέγχου, και πλήρη απώλεια της ισραηλινής αποτροπής».
«Το πρόβλημά μας είναι το Ιράν, αλλά το πρόβλημά μας είναι επίσης εδώ. [...] Είναι ώρα για εκλογές τώρα», πιστεύει ο Yair Lapid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης