Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψεύδη από ΗΠΑ: Πρόθεση του Ιράν ήταν να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές και θύματα

Ψεύδη από ΗΠΑ: Πρόθεση του Ιράν ήταν να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές και θύματα
«Το Ιράν μας ενημέρωσε αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα»μας ενημέρωσε αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα»
Σχετικά Άρθρα
Σταθερά στα γεωπολιτικά βρώμικα μικροπαιχνίδια επιμένουν οι ΗΠΑ, με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας να δηλώνει σήμερα 15/4 για την επίθεση στο Ισραήλ ότι «πρόθεση του Ιράν ήταν να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές και θύματα».
Επίσης, ο John Kirby δήλωσε ότι το Ιράν δεν ανακοίνωσε στον Λευκό Οίκο κάποιο χρονοδιάγραμμα επίθεσης στο Ισραήλ.
Ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ αντάλλαξαν μηνύματα με το Ιράν, αλλά επιμένει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα χρονοδιάγραμμα ή τους στόχους του Ιράν για την επίθεση.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο 

Μόλις λίγες ώρες μετά το «μήνυμα» του Ιράν προς το Ισραήλ, που ήταν τα αντίποινα στην φονική επίθεση των Ισραηλινών στη Δαμασκό, όλες οι δυτικές χώρες αγανακτούν.
Καταρχάς, πρόκειται για μία επίθεση αντιποίνων, σε πλήγμα που προηγήθηκε από το Ισραήλ σε μία ξένη χώρα, τη Συρία. Την πρώτη ημέρα του Απριλίου 2024, οι Ισραηλινοί χτύπησαν το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, με 7 αξιωματικούς των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) να πέφτουν νεκροί, συμπεριλαμβανομένων των ανώτατων διοικητών Mohammad Reza Zahedi και Mohammad Hadi Haji-Rahimi.
Αυτό το χτύπημα καταδίκασαν Τουρκία και Ρωσία. Οι δυτικές χώρες σιώπησαν, με τις ΗΠΑ να σπεύδουν πρώτες-πρώτες να ξεκαθαρίσουν πως δεν εμπλέκονται.
Ως απάντηση στην παραπάνω επίθεση, το Ιράν έστειλε drones και πυραύλους που γνώριζε πιθανότατα ότι θα καταρριφθούν, σε μία επίθεση που δεν κόστισε ανθρώπινες ζωές, παρά μικρές υλικές ζημιές.
Αυτό ήταν! Αυτή η επίθεση ήταν αρκετή για να ξεσηκωθούν η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, να καταδικάσουν απερίφραστα και να δηλώσουν εκ νέου την πλήρη στήριξή τους στο Ισραήλ.
Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την ηγεσία Netanyahu, που έχει γενοκτονήσει μέσα σε έξι μήνες πάνω από 30.000 άμαχους Παλαιστίνους, με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους να λιμοκτούν.
Αυτή είναι, ξανά, η Δύση.
Περαστικά μας, αν αναλογιστούμε ποιο στρατόπεδο έχει επιλέξει η ηγεσία της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης