Διεθνή

ΗΠΑ: Επιδότηση – μαμούθ 6,4 δισ. δολαρίων στη Samsung για την παραγωγή ημιαγωγών στο Τέξας

ΗΠΑ: Επιδότηση – μαμούθ 6,4 δισ. δολαρίων στη Samsung για την παραγωγή ημιαγωγών στο Τέξας
Τον περασμένο μήνα η Intel κέρδισε επιχορήγηση ύψους 8,5 δισεκ. δολαρίων, ενώ η TSMC της Ταϊβάν εξασφάλισε 6,6 δισεκ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Χρηματοδότηση ύψους 6,4 δισ. δολαρίων θα δώσει στη Samsung η αμερικανική κυβέρνηση του Joe Biden, για να επεκτείνει την παραγωγή ημιαγωγών (chips) στο Τέξας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της κατασκευής chips στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εμπορίου.
Η χρηματοδότηση, που γίνεται σύμφωνα με το νόμο CHIPS and Science του 2022, ο οποίος έχει εγκρίνει την επένδυση 250 δισ. δολαρίων για την παραγωγή ημιαγωγών και την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, θα υποστηρίξει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής τσιπ, ένα ερευνητικό κέντρο και μια εγκατάσταση συσκευασίας, στο Τέιλορ του Τέξας, όπως αναφέρει το Reuters.
Θα επιτρέψει επίσης στη Samsung να επεκτείνει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ημιαγωγών στο Ώστιν του Τέξας, ενώ θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπ για τις βιομηχανίες αεροδιαστημικής, άμυνας και αυτοκινήτων, ενισχύοντας και την εθνική ασφάλεια.
Η ανακοίνωση, η οποία έκανε τη Samsung τον τρίτο μεγαλύτερο αποδέκτη των επιχορηγήσεων του νόμου Chips Act, είναι η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Biden για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κατασκευής τσιπ στις ΗΠΑ, που στόχος της είναι να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν, καθώς το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια παραγωγική ικανότητα ημιαγωγών έχει πέσει από το 37% το 1990 στο 12% το 2020, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (SIA).
Η Samsung αναμένεται να επενδύσει περίπου 45 δισεκ. δολάρια για την κατασκευή και την επέκταση των εγκαταστάσεων της στο Τέξας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δήλωσαν ανώτερα διοικητικά στελέχη.
«Χαιρετίζουμε τη Samsung που επένδυσε με τόλμη στην κατασκευή με έδρα τις ΗΠΑ και χαιρετίζουμε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ που έκανε σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των κινήτρων παραγωγής και των προγραμμάτων Ε&Α του νόμου CHIPS», ανέφερε η SIA σε ανακοίνωσή της.
Τον περασμένο μήνα η Intel κέρδισε επιχορήγηση ύψους 8,5 δισεκ. δολαρίων, ενώ η TSMC της Ταϊβάν εξασφάλισε 6,6 δισεκ. δολάρια πριν λίγες μέρες για να αναπτύξει την αμερικανική παραγωγή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης