Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak (Βρετανία) για Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Sunak (Βρετανία) για Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση
Ζητά αποκλιμάκωση ο Βρετανός πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Τη Βουλή των Κοινοτήτων για τη βρετανική συμμετοχή στην άμυνα του Ισραήλ ενημέρωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak, καλώντας όλες οι πλευρές στη Μέση Ανατολή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε αυτή τη δήλωση καταδικάζοντας τις ενέργειες του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.
Όπως είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Ιράν επεδίωξε να βυθίσει τη Μέση Ανατολή σε μια νέα κρίση. Η επίθεση, όπως είπε, ήταν χωρίς προηγούμενο και μάλιστα πρόσθεσε ότι αν είχε πετύχει, οι επιπτώσεις για την περιφερειακή ασφάλεια και ο φόρος αίματος για τους Ισραηλινούς πολίτες θα ήταν καταστροφικός. Επανέλαβε ότι η βρετανική αεροπορία κατέρριψε έναν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών με στόχο το Ισραήλ και παρείχε σημαντική υποστήριξη παρακολούθησης, όπως είπε, συγκεκριμένα και αναγνώρισης πληροφοριών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ανέφερε ότι το Ιράν έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και είπε ότι από εδώ και πέρα όλες οι προσπάθειες στρέφονται στη διπλωματία. Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση με τους G7, με τους συμμάχους θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τα σχέδιά μας για τον συντονισμό των διπλωματικών προσπαθειών.
Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν είπε στον Βρετανό ομόλογό του ότι η Τεχεράνη δεν στηρίζει την κλιμάκωση της έντασης, αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο δυνατά από πριν εάν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης