Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας) από G7: Θα επιβάλουμε κυρώσεις στους εχθρούς του Ισραήλ

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας) από G7: Θα επιβάλουμε κυρώσεις στους εχθρούς του Ισραήλ
Ο Ιταλός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν «μεγάλο λάθος» για την Τεχεράνη, αλλά «θετική» για το Ισραήλ, επειδή φανέρωσε την αποτελεσματικότητα της αεράμυνάς του
Η πρώτη απτή, διπλωματική απάντηση της Δύσης στην επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ προήλθε από τον επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Antonio Tajani, ο οποίος διεμήνυσε ότι η G7 είναι έτοιμη να επιβάλει «κυρώσεις στους εχθρούς του Ισραήλ».
Η Ιταλία, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ομάδας των Επτά μεγάλων οικονομιών, τονίζει ότι η G7 είναι ανοιχτή στην επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον όσων ενεπλάκησαν στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το.
«Αν χρειαζόμαστε περισσότερες κυρώσεις για άτομα που έχουν ξεκάθαρα δεσμευτεί εναντίον του Ισραήλ, υποστηρίζοντας για παράδειγμα την τρομοκρατία, υποστηρίζοντας τη Hamas, είναι δυνατόν να το κάνουμε. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και να εργαστούμε όλοι μαζί», τόνισε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Tajani χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν «μεγάλο λάθος» για την Τεχεράνη, αλλά «θετική» για το Ισραήλ, επειδή φανέρωσε την αποτελεσματικότητα της αεράμυνάς του.
«Το μήνυμα που έρχεται από την Τεχεράνη κινείται σχετικά προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή είναι μόνο μια επίθεση. Επίσης, η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης ήταν θετική», εξήγησε σχετικά ο Ιταλός ΥΠΕΞ.
Τέλος, ο Ταγιάνι επανέλαβε ότι η Ιταλία ήταν σθεναρά αντίθετη σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στη νότια πόλη Rafahτης Γάζας και επανέλαβε την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση όλων των ισραηλινών αιχμαλώτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης