Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: To Ισραήλ θα στείλει μήνυμα στο Ιράν χτυπώντας στρατηγική εγκατάσταση - Στις ... καλένδες η επέμβαση στη Rafah

CNN: To Ισραήλ θα στείλει μήνυμα στο Ιράν χτυπώντας στρατηγική εγκατάσταση - Στις ... καλένδες η επέμβαση στη Rafah
Το χρονοδιάγραμμα για την επικείμενη επίθεση του εβραϊκού κράτους προς το Ιράν δεν έχει γίνει ακόμη σαφές
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του CNN, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο επίθεσης σε ιρανικές εγκαταστάσεις που θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στην Τεχεράνη, αλλά την ίδια στιγμή το Τελ Αβίβ θα αποφύγει να αφίσει πίσω του θύματα θύματα.
Βέβαια, οι ισραηλινές αρχές γνωρίζουν ότι η εν λόγω κίνηση είναι δύσκολη τόσο από επιχειρησιακή, όσο και από διπλωματική άποψη, επομένως η συζήτηση συνεχίζεται.
Το χρονοδιάγραμμα για την επικείμενη επίθεση του εβραϊκού κράτους προς το Ιράν δεν έχει γίνει ακόμη σαφές.

Erdan (πρέσβης Ισραήλ στον ΟΗΕ): Τώρα φοράμε τα γάντια ενάντια στο Ιράν

Σε γραμμή αντιποίνων προς την Τεχεράνη κινήθηκε και ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan τονίζοντας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών τα εξής:
«Το Ιράν, το νούμερο 1 κράτος χορηγός του τρόμου στον κόσμο, δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τους τρομοκράτες πληρεξούσιους του! Το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ από το κυρίαρχο έδαφος του. Η μάσκα έπεσε. Τώρα, είναι ώρα να φορέσουμε τα γάντια ενάντια στο Ιράν.»


Στις καλένδες η επέμβαση στη Rafah της Γάζας

Ως προς το μέτωπο της Γάζας, το Ισραήλ επρόκειτο να κάνει τα πρώτα του βήματα προς μια χερσαία επίθεση στη Rafah αυτή την εβδομάδα, αλλά έχει καθυστερήσει αυτά τα σχέδια ακριβώς διότι εξετάζει τα αντίποινα στην επίθεση του Ιράν, λένε δύο ισραηλινές πηγές στο CNN.
Η επίθεση ώθησε το Ισραήλ να καθυστερήσει τα σχέδιά του για μια επίθεση στη Rafah, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι βρίσκουν επί του παρόντος καταφύγιο.
Μάλιστα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σχεδίαζε να ρίξει ενημερωτικά φυλλάδια σε μέρη της πόλης τη Δευτέρα προκειμένου να εκκενωθεί, ανέφεραν οι πηγές.
Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος επεσήμανε σχετικά με το θέμα ότι το Τελ Αβίβ παραμένει αποφασισμένο να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση στη νότια πόλη, αν και ο χρόνος των εκκενώσεων αμάχων και της επερχόμενης χερσαίας επίθεσης παραμένει ασαφής αυτή τη στιγμή.
Βεβαια, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu τόνισε τη σημασία της εισβολής στη Rafah προκειμένου να διαλύσει τα εναπομείναντα τάγματα της Hamas, παρά τη σημαντική πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακυρώσουν μια συνολική χερσαία επίθεση.
Το μέλλον του πολέμου στη Γάζα και μια επερχόμενη χερσαία επίθεση στη Rafah επηρεάζουν επίσης τη συζήτηση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου σχετικά με μια πιθανή απάντηση στην επίθεση του Ιράν.
Μια στρατιωτική απάντηση που κινδυνεύει να κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση με το Ιράν θα τραβούσε την προσοχή και τους πόρους του στρατού μακριά από τη Γάζα, όπου η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ορκιστεί να εξουδετερώσει ολοκληρωτικά τη Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης