Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία και το Βέλγιο θα μεταφέρουν τρία πολεμικά πλοία στην Ουκρανία

Η Ολλανδία και το Βέλγιο θα μεταφέρουν τρία πολεμικά πλοία στην Ουκρανία
Τα πληρώματα των πλοίων περνούν ήδη την απαραίτητη εκπαίδευση
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ναυτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, η Ολλανδία και το Βέλγιο ετοιμάζονται να μεταφέρουν τρία πλοία ανθεκτικά στις νάρκες στο Κίεβο.
Τις δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας Pletenchuk σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rada. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή τα πληρώματα των πλοίων περνούν ήδη την απαραίτητη εκπαίδευση.
Τα πλοία θα συμπληρώσουν τον στολίσκο, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη δύο ναρκαλιευτικά κλάσης Sandown που παραλήφθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του έτους.
Ονομάζονται "Chernigov" και "Cherkassy".
Ο Pletenchuk διευκρίνισε ότι τα πληρώματα των βρετανικών ναρκαλιευτικών έχουν ήδη λάβει αξιολόγηση συμβατότητας πρώτου επιπέδου από το ΝΑΤΟ και προσπαθούν να λάβουν αξιολόγηση δεύτερου επιπέδου, η οποία θα επεκτείνει την ικανότητά τους να εκτελούν καθήκοντα ως μέρος διεθνών παραγγελιών.
Νωρίτερα τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Ολλανδία ανακοίνωσε σχέδια για μεταφορά δύο ναρκαλιευτικών στην Ουκρανία, τα οποία θα ενταχθούν στο Ουκρανικό Ναυτικό όχι νωρίτερα από το 2025, αφού η Ολλανδία παραλάβει νέα πλοία για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων δράσης ναρκών.
Το Βέλγιο συμμετέχει επίσης στην εκπαίδευση των ουκρανικών πληρωμάτων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης