Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος καταδικάστηκε σε 14ετή ποινή κάθειρξης για συνεργασία με την Ουκρανία

Ρώσος καταδικάστηκε σε 14ετή ποινή κάθειρξης για συνεργασία με την Ουκρανία
Οι αρχές κατηγόρησαν αρχικά τον 29χρονο Mensikov για απόπειρα δολιοφθοράς των σιδηροδρομικών γραμμών απ΄όπου μεταφερόταν στρατιωτικός εξοπλισμός κοντά στη γενέτειρά του Ρεζ, ένα μικρό χωριό κοντά στην πόλη Γεκατερίνεμπουργκ στα Ουράλια
Ρωσικό στρατοδικείο επέβαλε σήμερα ποινή κάθειρξης 14 ετών σε έναν άνδρα που έκρινε ένοχο για συνεργασία με ξένο κράτος και για "δικαιολόγηση της τρομοκρατίας", έγραψαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Οι αρχές κατηγόρησαν αρχικά τον 29χρονο Mensikov για απόπειρα δολιοφθοράς των σιδηροδρομικών γραμμών απ΄όπου μεταφερόταν στρατιωτικός εξοπλισμός κοντά στη γενέτειρά του Ρεζ, ένα μικρό χωριό κοντά στην πόλη Γεκατερίνεμπουργκ στα Ουράλια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Vecherniye Vedomosti.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Mensikov είναι ύποπτος ότι έλαβε οδηγίες από την "Λεγεώνα Ελευθερία της Ρωσίας", μια παραστρατιωτική οργάνωση που εδρεύει στην Ουκρανία κι απαρτίζεται από Ρώσους, οι οποίοι αντιτίθενται στον πρόεδρο Putin και έχουν αναλάβει την ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν συνδέσει τις φιλοουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς με πολυάριθμες επιθέσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές με στόχο την παρακώλυση της μεταφοράς προμηθειών στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κιέβου πριν από δύο χρόνια και πλέον.
Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έχει επίσης κατηγορηθεί για ανατίναξη εκρηκτικών στις σιδηροδρομικές γραμμές εντός της Ρωσίας.
Η διάδοχος υπηρεσία της σοβιετικής KGB, η FSB, συνέλαβε τον Mensikov τον Σεπτέμβριο του 2022 στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Λευκορωσία, έγραψε η Vecherniye Vedomosti χωρίς να διευκρινίζει αν ο άνδρας σκοπεύει να ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης