Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Δεν θέλουμε κλιμάκωση με Ισραήλ αλλά θα απαντήσουμε σε οτιδήποτε παράλογο

Ιράν: Δεν θέλουμε κλιμάκωση με Ισραήλ αλλά θα απαντήσουμε σε οτιδήποτε παράλογο
Να πατήσουμε φρένο, να βάλουμε όπισθεν υποστήριξε ο Josep Borrell
Το Ιράν δεν θέλει κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ αλλά θα απαντήσει σε οποιαδήποτε παράνομα ή παράλογα μέτρα κατά της Τεχεράνης υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Nasser Kanaani.
«Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή καθώς παραμένει προσηλωμένο στις αρχές και στους στόχους που ορίζονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου, αλλά θα ενεργήσει πολύ πιο αποφασιστικά σε σχέση με πριν, για να αποτρέψει και να τιμωρήσει τον επιτιθέμενο για οποιαδήποτε παράνομη ή παράλογη ενέργεια, εάν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές μας» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Ιρανός αξιωματούχος.

Borrell (ΕΕ): Να πατήσουμε φρένο, να βάλουμε όπισθεν

Από την πλευρά του ο Josep Borrell, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ζήτησε να υπάρξει άμεσα αποκλιμάκωση της έντασης.
«Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και πρέπει να απομακρυνθούμε απ' αυτόν.
Πρέπει να πατήσουμε φρένο και να βάλουμε όπισθεν» υποστήριξε ο Borrell, ο οποίος εκτίμησε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν, ευελπιστώντας ότι οι όποιες ενέργειες του δεν θα προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης