Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τη συνεργασία με χώρες του παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής

Lavrov: Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τη συνεργασία με χώρες του παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής
Η Ρωσία συνεχίζει τις εντατικές προσπάθειές της για την ενίσχυση των νομικών και ηθικών αρχών της διεθνούς επικοινωνίας είπε ο Lavrov
Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει τους δεσμούς σε όλους τους τομείς με τις χώρες του παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής, οι οποίες συμμερίζονται τη δέσμευσή τους στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και υποστηρίζουν το σεβασμό του δικαιώματος των λαών να καθορίζουν τη μοίρα τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Τo μήνυμά του διάβασε ο Ρώσος Πρέσβης στο Dushanbe στο Διεθνές Φόρουμ Πολιτισμού και Πολιτισμού «Παραδοσιακές Αξίες των Ανατολικών Λαών και του Σύγχρονου Κόσμου».
«Η Ρωσία συνεχίζει τις εντατικές προσπάθειές της για την ενίσχυση των νομικών και ηθικών αρχών της διεθνούς επικοινωνίας, η οποία αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για τη διαμόρφωση μιας δικαιότερης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης», είπε ο υπουργός.
Από αυτήν την άποψη, η Μόσχα «θα συνεχίσει να οικοδομεί ολοκληρωμένη συνεργασία με τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής», οι οποίες, όπως η Ρωσία, «είναι σταθερά προσηλωμένες στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζουν το σεβασμό της πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας και το δικαίωμά τους να καθορίζουν τη μοίρα τους».
«Είμαστε όλοι ενωμένοι στο απαράδεκτο της επιθετικής επιβολής νεοφιλελεύθερων ψευδο-αξιών που υπονομεύουν τα πνευματικά θεμέλια των κοινοτήτων μας και μπορεί να βλάψουν την ηθική υγεία των πολιτών μας.
Είμαι βέβαιος ότι το φόρουμ θα κάνει πολλά για να ενισχύσει τη φιλία και την εμπιστοσύνη μεταξύ λαών και να καταστεί δυνατή η επεξεργασία χρήσιμων πρακτικών συστάσεων», κατέληξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης