Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πολεμική ικανότητα της Ουκρανίας στα πρόθυρα κατάρρευσης – Η Ρωσία θα επιτύχει στρατηγικά κέρδη

Η πολεμική ικανότητα της Ουκρανίας στα πρόθυρα κατάρρευσης – Η Ρωσία θα επιτύχει στρατηγικά κέρδη
Η εκστρατεία κρούσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας καταδεικνύει ότι ακόμη και ένας περιορισμένος αριθμός επιτυχών επιθέσεων βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων κρουζ μπορεί να προκαλέσει σημαντική και πιθανή μακροπρόθεσμη ζημιά στην ενέργεια και σε άλλες υποδομές
Η εξάντληση της αεροπορικής άμυνας που παρέχεται από τις ΗΠΑ ως αποτέλεσμα καθυστερήσεων στην επανέναρξη της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με βελτιώσεις στις ρωσικές τακτικές κρούσης, οδήγησαν σε αυξανόμενη αποτελεσματικότητα της ρωσικής εκστρατείας κρούσης στην Ουκρανία.
Χωρίς ουσιαστική και τακτική βοήθεια ασφαλείας προς την Ουκρανία, τα ρωσικά πλήγματα απειλούν να περιορίσουν τις μακροπρόθεσμες πολεμικές δυνατότητες της Ουκρανίας και να θέτουν επιχειρησιακούς όρους για τη Ρωσία ώστε να επιτύχει σημαντικά κέρδη στο πεδίο της μάχης.
Η εκστρατεία κρούσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας καταδεικνύει ότι ακόμη και ένας περιορισμένος αριθμός επιτυχών επιθέσεων βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων κρουζ μπορεί να προκαλέσει σημαντική και πιθανή μακροπρόθεσμη ζημιά στην ενέργεια και σε άλλες υποδομές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια αποτελεσματική και καλά εξοπλισμένη ομπρέλα αεράμυνας.
Πρόσφατα μεγάλης κλίμακας ρωσικά πακέτα κρούσης που χρησιμοποιούν drones, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους κατά της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή.
Και οι 15 βαλλιστικοί πύραυλοι και οι επτά από τους 44 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων τη νύχτα της 21ης προς τις 22 Μαρτίου διείσδυσαν επιτυχώς στην ουκρανική αεράμυνα.
Μερικοί από τους πύραυλους κατέστρεψαν σημαντικά τον υδροηλεκτρικό σταθμό Dnipro (HPP) στην πόλη Zaporizhzhia και τον έθεσαν εντελώς εκτός λειτουργίας και θα χρειαστεί χρόνος για να επισκευαστεί το εργοστάσιο.
Τρεις από τους επτά βαλλιστικούς πυραύλους και οκτώ από τους 30 πυραύλους κρουζ που οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν εναντίον ουκρανικών ΥΗΣ τη νύχτα της 28ης προς 29η Μαρτίου διείσδυσαν επιτυχώς στην ουκρανική αεράμυνα, καταστρέφοντας ΥΗΣ και θερμοηλεκτρικούς σταθμούς (TPP) στην κεντρική και δυτική Ουκρανία.
Και οι 18 βαλλιστικοί πύραυλοι και οι έξι από τους 24 πυραύλους κρουζ που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής τη νύχτα της 10ης προς την 11η Απριλίου διείσδυσαν επιτυχώς την ουκρανική αεράμυνα, εκ των οποίων πέντε πύραυλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς τον TPP Trypilska στην Περιφέρεια Κιέβου.
Τα ρωσικά χτυπήματα κατά των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων τη νύχτα της 10ης προς 11 Απριλίου προκάλεσαν επίσης ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιφέρειες Zaporizhia και Lviv.
Η Wall Street Journal ανέφερε στις 11 Απριλίου ότι τα ρωσικά χτυπήματα, μη συμπεριλαμβανομένης της σειράς χτυπημάτων από τις 10 έως τις 11 Απριλίου, έχουν διαταράξει το 80% της παραγωγικής ικανότητας της DTEK, της μεγαλύτερης ιδιωτικής ενεργειακής εταιρείας της Ουκρανίας, η οποία προμηθεύει περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι καταστρέφουν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας

Η υφυπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Svitlana Hrynchuk είπε στο CNN σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου ότι τα επιτυχημένα ρωσικά πλήγματα κατά τη διάρκεια λίγων ημερών τις τελευταίες εβδομάδες κατέστρεψαν τις ουκρανικές επισκευές ενέργειας ενός έτους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά τον χειμώνα 2022-2023
Μια ουκρανική πηγή είπε στο CNN ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αλλάξει τις τακτικές κρούσης για να εκτοξεύσουν μεγάλο αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ταυτόχρονα εναντίον περιορισμένου αριθμού στόχων.
Ο επικεφαλής της DTEK Maksym Timchenko δήλωσε ότι η Ρωσία άρχισε να στοχεύει τις ουκρανικές υποδομές παραγωγής ενέργειας, αντί για συστήματα μεταφοράς, στα τέλη Μαρτίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης