Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πλεονέκτημα των Ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία έναντι του Ιράν στο Ισραήλ – Έπρεπε να διασχίσουν 1.000 χιλιόμετρα

Το πλεονέκτημα των Ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία έναντι του Ιράν στο Ισραήλ – Έπρεπε να διασχίσουν 1.000 χιλιόμετρα
Το συνδυασμένο πακέτο χτυπημάτων του Ιράν στο Ισραήλ ήταν πολύ λιγότερο επιτυχημένο από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία
Η Αεροδιαστημική Δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εκτόξευσε περίπου 170 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136/131, 30 πυραύλους κρουζ και 120 βαλλιστικούς πυραύλους σε στόχους στο Ισραήλ σε ένα πακέτο κρούσης παρόμοιο με τα πρόσφατα ρωσικά πακέτα χτυπημάτων κατά της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πειραματιστεί με επιθέσεις με πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαφόρων μεγεθών και συνδυασμών, και τώρα πραγματοποιούν συνήθως μεγάλες, συνδυασμένες επιθέσεις εναντίον στόχων στην Ουκρανία.
Το παρόμοιο μεγάλο, συνδυασμένο πακέτο χτυπημάτων του Ιράν ήταν πολύ λιγότερο επιτυχημένο από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, ωστόσο, με την ισραηλινή αεράμυνα να αναχαιτίζει μεγάλο μέρος από τους 320 αεροπορικούς στόχους εκτός από αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έπρεπε να διασχίσουν περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα εναέριου χώρου του Ιράκ, της Συρίας και της Ιορδανίας πριν φτάσουν στο Ισραήλ, δίνοντας στο Ισραήλ και τους συμμάχους του ώρες για να εντοπίσουν, να παρακολουθήσουν και να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones κατά την προσέγγιση στο Ισραήλ.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν drones και πυραύλους από όλη την Ουκρανία και σε κοντινή απόσταση από την Ουκρανία από τη Ρωσία, και έτσι η Ουκρανική αεράμυνα έχει ελάχιστο χρόνο αντίδρασης.
Το Ισραήλ διαθέτει επίσης μια ισχυρή ομπρέλα αεράμυνας πέραν από την Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ουκρανία έχει υποβαθμίσει τις ικανότητες αεράμυνας για να χρησιμοποιήσει ενάντια σε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια πολύ ευρύτερη πρώτη γραμμή στην Ουκρανία καθώς και στα διεθνή της σύνορα με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία είναι προφανές ότι οι ρώσοι έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα…
Η Ουκρανία δεν έχει επίσης επί του παρόντος την ικανότητα αναχαίτισης αέρος-αέρος με αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, όπως έκαναν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του τη νύχτα της 13ης Απριλίου.
Το μεγάλο μέγεθος της Ουκρανίας σε σύγκριση με το Ισραήλ καθιστά πιο δύσκολο για την Ουκρανία να μιμηθεί την πυκνότητα της αεράμυνας κάλυψη που απολαμβάνει το Ισραήλ, ειδικά εν μέσω συνεχιζόμενων καθυστερήσεων στη βοήθεια των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης