Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη, οι ΗΠΑ να κόψουν τελείως δεσμούς

John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη, οι ΗΠΑ να κόψουν τελείως δεσμούς
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με τη διακοπή της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ, τη διακοπή των στρατηγικών τους δεσμών με το Κίεβο, τη μετάβαση της Ουκρανίας σε ουδέτερο καθεστώς και την παραίτηση από την ένταξη στο ΝΑΤΟ
Για να τερματιστεί η σύγκρουση, η Ουκρανία πρέπει να καταστεί ουδέτερη και να σπάσει τους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.
«Είναι απαραίτητο να σπάσει ο στρατηγικός δεσμός μεταξύ της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να δημιουργηθεί μια πραγματικά ουδέτερη Ουκρανία.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί το χάος που υπάρχει σήμερα»
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, η συνεχιζόμενη οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία, δεν θα οδηγήσει σε αλλαγή της κατάστασης, καθώς η διαφορά στο δυναμικό μεταξύ των δύο πλευρών είναι τεράστια και θα αυξηθεί μόνο υπέρ της Ρωσίας.
«Το γεγονός είναι ότι η Ρωσία έχει τώρα ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας, με την πάροδο του χρόνου αυτή η ανισορροπία θα αυξηθεί, δεν θα μειωθεί.
Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Δύση για να διορθώσει αυτή την κατάσταση.
Οι Ουκρανοί είναι καταδικασμένοι» τόνισε ο Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με τη διακοπή της χρηματοδότησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη διακοπή των στρατηγικών τους δεσμών με το Κίεβο, τη μετάβαση της Ουκρανίας σε ουδέτερο καθεστώς και την παραίτηση από την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης