Τελευταία Νέα
Διεθνή

Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Chasiv Yar έως τις 9 Μαίου 2024

Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Chasiv Yar έως τις 9 Μαίου 2024
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά, ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις κρίσιμων ουκρανικών πυρομαχικών θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν το Chasiv Yar σε λίγες εβδομάδες
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, στρατηγός, Oleksandr Syrskyi, ανέφερε ότι η ανώτερη ρωσική στρατιωτική διοίκηση στοχεύει να καταλάβει το Chasiv Yar, στην περιφέρεια του Donetsk μέχρι τις διακοπές της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας στις 9 Μαΐου.
Ο στόχος της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να καταλάβει το Chasiv Yar μόνο σε τρεις και μισή εβδομάδα δείχνει ότι η ρωσική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να καταλάβουν την πόλη με ταχύτερο ρυθμό επιθετικών επιχειρήσεων από τις προσπάθειες κατάληψης του Bakhmut τον Μάιο του 2023 ή της Avdiivka τον Φεβρουάριο του 2024.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα εκτιμά, ότι οι συνεχιζόμενες ελλείψεις κρίσιμων ουκρανικών πυρομαχικών θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να καταλάβουν το Chasiv Yar σε λίγες εβδομάδες.
Ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα εκμεταλλευτεί τις σημαντικές ελλείψεις σε πυροβολικό και αεράμυνα που είναι κρίσιμες για την ουκρανική άμυνα.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θα συνεχίσει τις προσπάθειες εναντίον του Chasiv Yar μέχρι να κορυφωθεί η προσπάθεια, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να κάνουν ταχύτερες προόδους από ότι σε προηγούμενες προσπάθειες, δεδομένου του βαθμού των σημερινών ελλείψεων πυροβολικού και αεράμυνας της Ουκρανίας.

Συνεχίζεται η Ρωσική προέλαση στο Chasiv Yar - Χτυπούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένη προέλαση ανατολικά του Chasiv Yar στις 14 Απριλίου και συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Kanal Microraion (το ανατολικότερο Chasiv Yar) και κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη νοτιοανατολικά του Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια του Ivanivske.
Οι μάχες συνεχίστηκαν κοντά στο Novyi Microraion στο νοτιοανατολικό Chasiv Yar, βορειοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στην Bohdanivka, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Klishchiivka, Andriivka και Opytne και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Niu York.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στο Chasiv Yar και στις γύρω περιοχές σε μικρές ομάδες επίθεσης «σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο» και ότι οι κατευθύνσεις Bakhmut και Avdiivka είναι οι πιο ενεργοί τομείς της πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία.

Προέλαση ρώσων και δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα μια επιβεβαιωμένη προέλαση δυτικά της Avdiivka, εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 14 Απριλίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά της Novobakhmutivka (βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση της Yasnobrodivka (δυτικά της Avdiivka).
Οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Novobakhmutivka, Novokalynove και Berdychi, δυτικά της Avdiivka κοντά σε Semenivka, Umanske και Tonenke και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Pervomaiske, το Vodyane και το Nevelske.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης