Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί θα χάσουν την Οδησσό, οι ΗΠΑ θα υποστούν ήττα

Lawrence Wilkerson (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί θα χάσουν την Οδησσό, οι ΗΠΑ θα υποστούν ήττα
Σύμφωνα με τον Lawrence Wilkerson, εάν η Ρωσία καταλάβει την Οδησσό, θα έχει ένα από τα καλύτερα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο θα είναι ένα σαφές στρατηγικό πλεονέκτημα στις σχέσεις με τα μέλη του ΝΑΤΟ
Η Ρωσία κερδίζει στο πεδίο της μάχης και ως εκ τούτου μπορεί να κερδίσει περισσότερα εδάφη από όσα είχε αρχικά σχεδιάσει, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού, προέβλεψε ο συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson, πρώην επιτελάρχης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Colin Powell.
Έτσι σχολίασε τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson ότι η πτώση της Ουκρανίας θα ήταν πιο σοβαρή καταστροφή για τις ΗΠΑ από την ήττα στο Βιετνάμ.
«Πρώτον, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι Βρετανοί Πρωθυπουργοί - οι σημερινοί και οι προηγούμενοι - είναι ανόητοι, σημείωσε ο Lawrence Wilkerson.
Η κατάσταση στο μέτωπο θα αλλάξει λόγω των επιτυχιών των ρωσικών στρατευμάτων.
«Δεδομένου ότι κερδίζουν, μπορεί να καταλάβουν λίγο περισσότερο έδαφος από ότι ήθελαν αρχικά, φοβάμαι πρώτα απ' όλα για την Οδησσό», προειδοποίησε ο αμερικανός συνταγματάρχης.
Σύμφωνα με τον Lawrence Wilkerson, εάν η Ρωσία καταλάβει την Οδησσό, θα έχει ένα από τα καλύτερα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο θα είναι ένα σαφές στρατηγικό πλεονέκτημα στις σχέσεις με τα μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο συνταγματάρχης σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να χάνει όλο και περισσότερα εδάφη όσο η σύγκρουση συνεχίζεται.
«Όπως είπα, είμαστε ηλίθιοι που επιτρέπουμε να συνεχιστεί αυτό», κατέληξε ο Wilkerson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης