Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αλήθεια για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Οι τρεις σημαντικές στρατιωτικές βάσεις που χτυπήθηκαν

Η αλήθεια για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Οι τρεις σημαντικές στρατιωτικές βάσεις που χτυπήθηκαν
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία σηματοδότησε την πρώτη φορά που το Ιράν εξαπέλυσε πλήγματα από το έδαφός του εναντίον του Ισραήλ, οι IRGC εκτόξευσαν περίπου 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) δημοσίευσε στις 14 Απριλίου video από την επίθεση με πυραύλους και drone κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον του Ισραήλ.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία σηματοδότησε την πρώτη φορά που το Ιράν εξαπέλυσε πλήγματα από το έδαφός του εναντίον του Ισραήλ, οι IRGC εκτόξευσαν περίπου 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η επίθεση, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ειλικρινής Υπόσχεση», ήταν μια απάντηση στην ισραηλινή επίθεση την 1η Απριλίου στην ιρανική πρεσβεία στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό.
Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το IRGC, ο αρχηγός των Φρουρών Υποστράτηγος Hossein Salami φαίνεται να δίνει εντολή για την έναρξη της επιχείρησης αργά στις 13 Απριλίου.
Ο Salami είπε ότι η επιχείρηση ήταν για να «τιμήσει τη μνήμη» του Qasem Soleimani, του διοικητή της Quds Force που σκοτώθηκε σε επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών το 2020 στη Βαγδάτη, και του Mohammad Reza Zahedi, ενός από τους διοικητές που σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Δαμασκό.

Οι 3 Βάσεις που χτυπήθηκαν


Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι το IRGC εκτόξευσαν 170 drones αυτοκτονίας, 30 πυραύλους cruise και 120 βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Oρισμένοι από τους βαλλιστικούς πύραυλους έφτασαν στους στόχους τους.
Oι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) παραδέχθηκαν ζημιές στην αεροπορική βάση Nevatim στο νότιο Ισραήλ.
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 17 πύραυλοι έπληξαν τη Nevatim και ανέφεραν ότι τουλάχιστον άλλοι επτά έπληξαν την κοντινή αεροπορική βάση Ramon.
Μια βασική βάση επιτήρησης του Ισραηλινού Στρατού που βρίσκεται στα κατεχόμενα συριακά Υψώματα Golan χτυπήθηκε επίσης, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης