Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ υπόσχεται αντίποινα εναντίον του Ιράν εντός των επόμενων 48 ωρών

Το Ισραήλ υπόσχεται αντίποινα εναντίον του Ιράν εντός των επόμενων 48 ωρών
Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργικό πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε -μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων- να απαντήσει στην ιρανική επίθεση εντός των επόμενων 48 ωρών, σε μία «υπόσχεση» που αν γίνει πραγματικότητα, θα οδηγήσει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγχώρια αλλά και δυτικά ΜΜΕ, υπέρ της απάντησης στο Ιράν τάσσεται η πλειοψηφία των μελών του πολεμικού συμβουλίου, ενώ, παράλληλα, αποφασίστηκε η αναβολή της επιχείρησης στη Rafah ώστε να ανασχεδιαστεί το πλάνο και να επικεντρωθούν οι δυνάμεις στον μεγαλύτερο εχθρό, το Ιράν.
Το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι αν δεχθεί αντίποινα ή ακόμη περισσότερο, επίθεση στο έδαφός του, η αντίδρασή του θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με την επίθεση του Σαββάτου 13/4. Επίσης, έχει σταλεί μήνυμα προς τους συμμάχους του Ισραήλ να μην παροτρύνουν ή βοηθήσουν σε μία πιθανή επίθεση του Τελ Αβίβ στην Τεχεράνη, διότι θα υπάρξει άμεση απάντηση και σε αυτό το μέτωπο.
Δύο υπουργοί της ακροδεξιάς πτέρυγας της ισραηλινής κυβέρνησης και μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της σφοδρής απάντησης στο Ιράν.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich προέτρεψε για μια απάντηση που θα «αντηχεί σε όλη τη Μέση Ανατολή» και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να «τρελαθεί» και να αντιδράσει αναλόγως. Ο Smotrich, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού, είπε ότι εάν το Ισραήλ διστάσει, «θα θέσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε υπαρξιακό κίνδυνο». Χαρακτήρισε αυτή μια «στιγμή αλήθειας», λέγοντας: «Αν η απάντησή μας έχει απήχηση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή για τις επόμενες γενιές, θα κερδίσουμε». Ο Ben Gvir, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Jewish Power, είπε ότι η απάντηση του Ισραήλ δεν πρέπει να είναι «αδύναμη» και ότι «οι έννοιες του περιορισμού και της αναλογικότητας είναι έννοιες που απεβίωσαν στις 7 Οκτωβρίου», την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης