Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ομοφωνία στην κυβέρνηση για απάντηση στην ιρανική επίθεση

Ισραήλ: Ομοφωνία στην κυβέρνηση για απάντηση στην ιρανική επίθεση
Τί υποστηρίζει βουλευτής του κόμματος Likud
Σχετικά Άρθρα
Ο βουλευτής του κόμματος Likud και αντιπρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου Hanoch Milwidsky, δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση πως πρέπει να υπάρξει απάντηση στην επίθεση του Ιράν.
«Γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τελείωσε με τον τρόπο που τελείωσε, τουλάχιστον αυτός ο γύρος», δήλωσε στην εκπομπή Newshour του BBC, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που αναχαιτίστηκαν.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να προτείνει να μην προβούμε σε αντίποινα», ανέφερε.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει παρόμοια ομοφωνία στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, είπε: «Απολύτως».
«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας μπορεί να περιμένει ότι δεν θα προβεί σε αντίποινα μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων προς την κατεύθυνσή μας».
Αναγνωρίζοντας την επιθυμία των ΗΠΑ να αποφύγουν τη στρατιωτική κλιμάκωση εστιάζοντας στη διπλωματία, είπε ότι πρόκειται για μια «πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του Ισραήλ». «Φυσικά ακούμε, συμβουλευόμαστε όλους τους φίλους μας στον κόσμο, αλλά τελικά η τελευταία λέξη πρέπει να είναι δική μας».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει μία ευκαιρία να σχηματίσει στρατηγική συμμαχία κατά του Ιράν μετά την απώθηση της μαζικής επίθεσης με drones και πυραύλους.
Η επίθεση απωθήθηκε από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, δηλώνει σε ανακοίνωσή του.
«Έχουμε μία ευκαιρία να σχηματίσουμε μία στρατηγική συμμαχία κατά του σοβαρού κινδύνου που συνιστά το Ιράν που απειλεί να οπλίσει με πυρηνικά εκρηκτικά τους πυραύλους αυτούς, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης