Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lavrov ήταν από τους πρώτους που ενημέρωσε το Ιράν πριν από την εντυπωσιακή επίθεση στο Ισραήλ

Ο Lavrov ήταν από τους πρώτους που ενημέρωσε το Ιράν πριν από την εντυπωσιακή επίθεση στο Ισραήλ
Το Ιράν ενημέρωσε γειτονικές χώρες και συμμάχους πριν επιτεθεί στο Ισραήλ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir Αbdollahian ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν, για τη στρατιωτική απάντηση της Τεχεράνης στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό, όπως έκανε γνωστό η Μόσχα.
«Ο επικεφαλής του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για τα μέτρα που έλαβε η Τεχεράνη ως απάντηση στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό και τον θάνατο Ιρανών αξιωματούχων», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Επιπλέον, τα δύο μέρη σημείωσαν ότι «μια πρόσθετη κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή και νέες επικίνδυνες προκλητικές ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένη ένταση στη Μέση Ανατολή».
«Η αποτροπή τέτοιων σεναρίων και η εξάλειψη των βαθύτερων αιτίων τους θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ιδιαίτερης προτεραιότητας προσοχής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Ταυτόχρονα, ο Lavrov και ο Amir Αbdollahian επιβεβαίωσαν ότι τόσο η Μόσχα όσο και η Τεχεράνη υπολογίζουν σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μια λύση στα πιο πιεστικά ανθρωπιστικά προβλήματα και τη δημιουργία ισχυρών συνθηκών για άμεσες διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για δύο -κρατική διευθέτηση της παλαιστινιο-ισραηλινής διένεξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης