Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τα «Φτερά της Σιών» εγκατέλειψε το Ισραήλ ο Netanyahu, μόλις ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν

Με τα «Φτερά της Σιών» εγκατέλειψε το Ισραήλ ο Netanyahu, μόλις ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν
Τα «Φτερά της Σιών» είναι το Air Force One του Ισραήλ, το κύριο κυβερνητικό μεταφορικό αεροσκάφος του Κράτους του Ισραήλ
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει διεθνώς η είδηση που κυκλοφορεί λίγο μετά το ξεκίνημα της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και το υπουργικό συμβούλιο και κορυφαίοι συνεργάτες του, εγκατέλειψαν το Τελ Αβίβ και το Ισραήλ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «Φτερά της Σιών» (Wing of Sion) το ισραηλινό αντίστοιχο του αμερικανικού «Air Force One», καθώς κατεγράφη η αναχώρησή του «doomsday plane», όπως αποκαλείται, από την αεροπορική βάση Nevatim στο νότιο Ισραήλ.

Οι αναρτήσεις και η απάντηση

«Το ισραηλινό doomsday plane αναχώρησε και είναι το μόνο αεροσκάφος που εγκατέλειψε τη χώρα, μεταφέροντας πιθανότητα τον Netanyahu και το υπουργικό του συμβούλιο.
Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική»...
«Το Doomsday plane έφυγε. Μεταφέρει μάλλον τον Netanyahu. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε», έγραψαν κάποιοι, ενώ πολλοί σχολίασαν οτι στο Ισραήλ οι ιθύνοντες τρέχουν για να σωθούν, αφήνοντας τους πολίτες στη μοίρα τους.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Β. Netanyahu προήδρευσε του πολεμικού συμβουλίου στο Τελ Αβίβ με τους κορυφαίους συνεργάτες του, ενώ το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε για επιχειρησιακούς λόγους, εξήγησαν αρμόδιοι, κυρίως για να μην πληγεί από τα ιρανικά πυρά.

Τι είναι τα «Φτερά της Σιών»

Τα «Φτερά της Σιών» είναι το κύριο κυβερνητικό μεταφορικό αεροσκάφος του Κράτους του Ισραήλ, για τη μεταφορά του Προέδρου και του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια διεθνών επισκέψεων.
Πρόκειται για ένα τροποποιημένο αεροσκάφος Boeing 767-338ER ευρυγώνιο-twinjet που ανήκει στην Ισραηλινή Αεροπορία και τέθηκε σε επιχειρησιακή υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2023.
Το αεροσκάφος, αρχικά λειτουργούσε για τους εμπορικούς αερομεταφορείς Qantas και την Australian Airlines μεταξύ 2000 και 2016, αγοράστηκε μεταχειρισμένο από το Ισραήλ το 2016 αναδιαμορφώθηκε ειδικά για καθήκοντα μεταφοράς VIP σε διάστημα δύο ετών και πέταξε για πρώτη φορά το 2019. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης