Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θα στείλει ένα επιπλέον σύστημα αεράμυνας MIM-104 Patriot στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει ένα επιπλέον σύστημα αεράμυνας MIM-104 Patriot στην Ουκρανία
Ο καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό Πρόεδρο, V.  Zelensky, επιβεβαιώνοντας την «ακλόνητη αλληλεγγύη του με την Ουκρανία ενόψει των μαζικών και συνεχιζόμενων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, ιδιαίτερα σε μη στρατιωτικές ενεργειακές υποδομές»
Η Γερμανία θα στείλει σύστημα αεράμυνας MIM-104 Patriot στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αποκρούσει τα αυξημένα ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας στις 13 Απριλίου.
Το υπουργείο είπε ότι το σύστημα αεράμυνας θα προέλθει από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού και πρόκειται να παραδοθεί άμεσα.
«Ο ρωσικός τρόμος εναντίον των ουκρανικών πόλεων και των υποδομών της χώρας προκαλεί αμέτρητα δεινά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.
Θέτει σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό του λαού και καταστρέφει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, επιβεβαιώνοντας την «ακλόνητη αλληλεγγύη του με την Ουκρανία ενόψει των μαζικών και συνεχιζόμενων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, ιδιαίτερα σε μη στρατιωτικές ενεργειακές υποδομές», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Το 2023, η Ουκρανία έλαβε δύο συστήματα Patriot και δύο εκτοξευτές από τη Γερμανία και άλλο ένα σύστημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο επιπλέον εκτοξευτές που δωρήθηκαν από την Ολλανδία.
Τα συστήματα που παρέχονται στο Κίεβο λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός ενεργών πυραύλων PAC-3 hit-to-kill για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργών πυραύλων κεφαλής κατακερματισμού έκρηξης PAC-2 για την αντιμετώπιση αεροσκαφών με βεληνεκές έως 160 χιλιόμετρα.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει πολλά από τα συστήματα Patriot της Ουκρανίας, γεγονός που εξηγεί γιατί η Γερμανία αναγκάστηκε να θυσιάσει ένα άλλο σύστημα για να διατηρήσει την αεράμυνα της χώρας σε λειτουργία τουλάχιστον για λίγο.
Αργά ή γρήγορα, το νέο σύστημα Patriot, θα έχει την ίδια μοίρα με αυτά που δόθηκαν στην Ουκρανία στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης