Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγικής σημασίας η κατάληψη του Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut για τους Ρώσους

Στρατηγικής σημασίας η κατάληψη του Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut για τους Ρώσους
Η ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να αρχίσουν να επιτίθενται απευθείας στις νότιες πόλεις «φρούρια» στην ουκρανική αμυντική ζώνη
Η επιθετική προσπάθεια για την κατάληψη του Chasiv Yar προσφέρει στις ρωσικές δυνάμεις τις πιο άμεσες προοπτικές για επιχειρησιακά σημαντικές προόδους, καθώς η κατάληψη της πόλης πιθανότατα θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να ξεκινήσουν επόμενες επιθετικές επιχειρήσεις κατά των πόλεων που αποτελούν ουσιαστικά μια σημαντική ουκρανική αμυντική ζώνη στην Περιφέρεια του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εδώ και καιρό στόχο να καταλάβουν μια ομάδα μεγάλων πόλεων στην Περιφέρεια του Donetsk που περιλαμβάνουν Slovyansk, Kramatorsk, Druzhkivka, και Kostyantynivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά του Bakhmut τον Νοέμβριο του 2023 και τώρα επιχειρούν στα ανατολικά προάστια του Chasiv Yar.
Η ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να αρχίσουν να επιτίθενται απευθείας στις νότιες πόλεις «φρούρια» στην ουκρανική αμυντική ζώνη.
Το Chasiv Yar απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από την Kostyantynivka (τη νοτιότερη πόλη «φρούριο») και περίπου 20 χιλιόμετρα από την Druzhkivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν επακόλουθες επιθετικές επιχειρήσεις απευθείας στο Druzhkivka ή Kostyantynivka μετά από κάποια περίοδο ανάπαυσης και αναπλήρωσης μετά την πιθανή κατάληψη του Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στο Oleksiilevo-Druzhkivka (15 χλμ δυτικά του Chasiv Yar) σε μια προσπάθεια να αποκόψουν και να απομονώσουν την Kostyantynivka από την υπόλοιπη ζώνη του «φρουρίου» και να θέσουν όρους για την επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης.
Αυτές οι επιλογές εξαρτώνται από τη ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης