Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το φορτηγό πλοίο και το πλήρωμά του

Λευκός Οίκος: Το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το φορτηγό πλοίο και το πλήρωμά του
Καταδίκασε αυτή την «πράξη πειρατείας»
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει «αμέσως» το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα 13/4 κοντά στα Στενά του Χορμούζ και καταδίκασε αυτή την «πράξη πειρατείας».
«Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς. Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη πειρατείας», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Adrienne Watson. 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden επιστρέψει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον το απόγευμα του Σαββάτου 13/4, διακόπτοντας το σαββατοκύριακό του στο Ντελαγουέρ, για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή, μετά την κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης του φορτηγού πλοίου, το οποίο, σύμφωνα με την Τεχεράνη, «συνδέεται» με το Ισραήλ.
«Ο πρόεδρος επιστρέφει στον Λευκό Οίκο σήμερα το απόγευμα για να έχει διαβουλεύσεις με την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή», ανακοίνωσε στον Τύπο ο Λευκός Οίκος χωρίς διευκρινίσεις.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναδιατύπωσαν προς το Ισραήλ την «ακλόνητη δέσμευσή τους» μετά την κατάληψη από το Ιράν φορτηγού πλοίου.
«Σήμερα το πρωί συνομίλησα με τον ισραηλινό ομόλογό μου (...) για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή», έγραψε στο Χ. «Κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος αυτού, επανέλαβα την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης