Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραυγή απόγνωσης από τον Ουκρανό αρχιστράτηγο: Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο έχει επιδεινωθεί σημαντικά

Κραυγή απόγνωσης  από τον Ουκρανό αρχιστράτηγο: Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο έχει επιδεινωθεί σημαντικά
«Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες», σημείωσε ο Syrsky
Ο ανώτατος διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Oleksandr Syrsky προειδοποίησε ότι ο στρατός του προσπαθεί να σταματήσει μια πολύπλευρη και εντεινόμενη ρωσική επίθεση, καθώς το Κίεβο εκλιπαρεί τους δυτικούς εταίρους για μέσα αεράμυνας και ένα κρίσιμο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας .
«Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες», έγραψε ο Syrsky στο Telegram κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ανατολική περιοχή του Donetsk το Σάββατο (13/4/2024).
Είπε ότι μια «σημαντική εντατικοποίηση των επιθετικών ενεργειών του εχθρού» κατά μήκος του 1.000 χιλιομέτρων του νοτιοανατολικού μετώπου είναι άμεσο αποτέλεσμα της ορμής του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin μετά την πρόσφατη επανεκλογή του.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας επίθεση

Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι είπαν στους Financial Times ότι η Ρωσία να προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στα τέλη της άνοιξης ή το καλοκαίρι με την ελπίδα να καταλάβει εξ ολοκλήρου τις περιοχές Donetsk, Kherson, Lugansk και Zaporizhia.
Αξιωματούχοι στο Κίεβο ανησυχούν επίσης ότι η Μόσχα μπορεί να σχεδιάζει μια επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά.
Κινητοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες δυνάμεις και χτυπά την πόλη με ρουκέτες σε προετοιμασία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποίησε για τις μειούμενες δυνατότητες αεράμυνας της χώρας του μετά από μαζικές επιδρομές ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έπληξαν την ουκρανική ενεργειακή υποδομή.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τους δυτικούς εταίρους περισσότερα συστήματα αεράμυνας Patriot και SAMP/T και πυρομαχικά, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης