Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία περιμένει ένα ουκρανικό θερινό φιάσκο στην Ελβετία - Οικτρή αποτυχία για το σχέδιο Zelensky

Η Ρωσία περιμένει ένα ουκρανικό θερινό φιάσκο στην Ελβετία - Οικτρή αποτυχία για το σχέδιο Zelensky
Άκαρπη θα αποβεί για την Ουκρανία η σύνοδος για τη φόρμουλα Zelensky στην Ελβετία, εκτιμά η Ρωσία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα αποτύχει να επιβάλει τη «φόρμουλα πολέμου» του σε μια σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τον Ιούνιο 2024, καθώς οι προϋποθέσεις στις οποίες επιμένει, καθιστούν αδύνατη την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Konstantin Kosachev.
«Δεδομένης της θέσης της ελβετικής ηγεσίας, η τελική διατύπωση πιθανότατα θα είναι πιο διφορούμενη.
Όπως παραδέχτηκε ειλικρινά ο Zelensky αναμένει να συμμετάσχουν 80 έως 100 χώρες», είπε ο Ρώσος γερουσιαστής.
«Αυτός είναι ο αριθμός των χωρών που θα είναι σε θέση να προσπαθήσουν τουλάχιστον να αναγκάσουν τη Ρωσία σε μια δίκαιη ειρήνη, όχι η ουσία ή η ιδέα, αλλά ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι η διεξαγωγή μιας τέτοιας συνόδου κορυφής χωρίς τη Ρωσία θα ήταν άσκοπη.
O Kosachev εξέφρασε την ελπίδα ότι ορισμένες χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής θα μπορέσουν να καταστήσουν σαφές σε όλους τους συμμετέχοντες ότι τυχόν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να συζητηθούν με τη Μόσχα.
Στις 15 Ιανουαρίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Zelensky, ο οποίος έφτασε στη Βέρνη για επίσκεψη, η πρόεδρος της Ελβετίας, Viola Amherd, είπε ότι ο Ουκρανός ηγέτης ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη ειρήνης για την ουκρανική φόρμουλα ειρήνης».
Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελβετία Sergey Garmonin δήλωσε στην εφημερίδα Sonntags Zeitung ότι με τη σημερινή της μορφή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιθυμία να επιβληθεί μια «φόρμουλα ειρήνης», «η οποία είναι ένα σύνολο τελεσιγράφων στη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης