Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικά πυρά: Η Ιαπωνία επιπλήττει τη Ρωσία για τα πυρηνικά και σιωπά για τις βόμβες ΗΠΑ σε Hiroshima, Nagashaki

Διπλωματικά πυρά: Η Ιαπωνία επιπλήττει τη Ρωσία για τα πυρηνικά και σιωπά για τις βόμβες ΗΠΑ σε Hiroshima, Nagashaki
Οι Ιάπωνες εκπρόσωποι στον ΟΗΕ μιλούν συχνά για την καταστροφή, αλλά προτιμούν να μην πουν τίποτα για την ευθύνη των ΗΠΑ, απαντά ο Ρώσος επιτετραμένος
Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ιαπωνίας στον ΟΗΕ, Mitsuko Shino, αναφέρθηκε στους ατομικούς βομβαρδισμούς στη Hiroshima και στο Nagashaki, αλλά προτίμησε να μην πει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πίσω από αυτό.
«Θα θέλαμε να επαναλάβουμε τη σαφή θέση της Ιαπωνίας σχετικά με την επαναλαμβανόμενη ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά.
Ως η μόνη χώρα που έχει υποστεί ποτέ ατομικό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου, η Ιαπωνία δεν θα δεχτεί ποτέ τις πυρηνικές απειλές της Ρωσίας, πόσο μάλλον οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων.
Οι καταστροφές της Hiroshima και του Nagashaki δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ», είπε.
Οι Ιάπωνες εκπρόσωποι στον ΟΗΕ μιλούν συχνά για την καταστροφή, αλλά προτιμούν να μην πουν τίποτα για την ευθύνη των ΗΠΑ.
Παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στα μέσα Μαρτίου.
Στη συνέχεια, ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Dmitry Polyanski, επεσήμανε ότι το Τόκιο διέδιδε παραπληροφόρηση σχετικά με κάποια απειλητική ρητορική για τα πυρηνικά από τη Μόσχα, αλλά δεν βρήκε το θάρρος να δηλώσει ευθέως την ευθύνη της Ουάσιγκτον για τους θανάτους αμάχων στη Hiroshima και στο Nagashaki.
χιροσιμα_ναγκασακι.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης