Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί ΗΠΑ και Ισραήλ η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ πως θα απαντήσει σε κάθε «ανόητη» πράξη

Προειδοποιεί ΗΠΑ και Ισραήλ η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ πως θα απαντήσει σε κάθε «ανόητη» πράξη
Η αμερικανική εγκληματικότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα στην υποστήριξή της προς τη Σιωνιστική οντότητα και θεωρούμε τους Αμερικανούς πλήρως υπεύθυνους εάν οι δυνάμεις τους ή η οντότητα διαπράξουν οποιαδήποτε ανοησία στο Ιράκ ή στις χώρες του Άξονα, ανέφερε η οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση σε δήλωσή της
Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI) προειδοποίησε στις 12 Απριλίου ότι θα απαντήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ανόητη ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στο Ιράκ ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα από τον λεγόμενο «Άξονα της Αντίστασης».
«Η αμερικανική εγκληματικότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα στην υποστήριξή της προς τη Σιωνιστική οντότητα και θεωρούμε τους Αμερικανούς πλήρως υπεύθυνους εάν οι δυνάμεις τους ή η οντότητα διαπράξουν οποιαδήποτε ανοησία στο Ιράκ ή στις χώρες του Άξονα», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση.
«Η απάντησή μας θα είναι άμεση όπου κι αν φτάσουν τα χέρια μας.
Το IRI, μια ομάδα-ομπρέλα ένοπλων μαχητών που υποστηρίζονται από το Ιράν, άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ καθώς και εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία στις 17 Οκτωβρίου ως απάντηση στον ισραηλινό πόλεμο στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας - που ξέσπασε μόλις δέκα ημέρες νωρίτερα- και την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.

Η ομάδα ανέστειλε τις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων τον περασμένο Φεβρουάριο μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε βάση στην Ιορδανία, σύμφωνα με πληροφορίες μετά από αίτημα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC).
Ωστόσο, κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ ξεκινώντας από τον Μάρτιο.
Η τελευταία προειδοποίηση της οργάνωσης ήρθε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν σχετικά με την ισραηλινή επίθεση την 1η Απριλίου στην ιρανική πρεσβεία στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων διοικητών και μελών του IRGC.
Από το χτύπημα, το IRI έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 17 επιθέσεις εναντίον στόχων στο Ισραήλ, κυρίως βάσεις του IDF και υποδομές, χρησιμοποιώντας drones αυτοκτονίας και πυραύλους κρουζ.
Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι το Ιράν θα εξαπολύσει πολύ σύντομα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ. Ο Tahran έχει ήδη προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην επέμβουν.
Οι προειδοποιήσεις του IRI καθιστούν σαφές ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση εναντίον του Ιράν από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ θα αντιμετωπιστεί με απάντηση όχι μόνο από την Τεχεράνη, αλλά και από τους συμμάχους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης