Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυστύχημα με τελεφερίκ στην Τουρκία - Συγκρούστηκε με πυλώνα στήριξης: Ένας νεκρός, επτά τραυματίες, 184 «εγκλωβισμένοι στον αέρα»

Δυστύχημα με τελεφερίκ στην Τουρκία - Συγκρούστηκε με πυλώνα στήριξης: Ένας νεκρός, επτά τραυματίες, 184 «εγκλωβισμένοι στον αέρα»
Η κυκλοφορία του τελεφερίκ διεκόπη με αποτέλεσμα να κληθούν ελικόπτερα εξοπλισμένα με νυχτερινή όραση να διασώσουν 184 ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις 25 καμπίνες του συστήματος
Τραγικό δυστύχημα συνέβη στην Αττάλεια της Τουρκίας, όταν τελεφερίκ με οκτώ επιβάτες συγκρούστηκε με πυλώνα στήριξης ο οποίος κατέρρευσε, η καμπίνα άνοιξε και οι άνθρωποι έπεσαν στη βουνοπλαγιά, με αποτέλεσμα ένας να σκοτωθεί και επτά να τραυματιστούν, μεταξύ αυτών δύο παιδιά.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ο νεκρός και οι έξι τραυματίες ήταν Τούρκοι πολίτες, ενώ ο έβδομος τραυματίας είναι πολίτης του Κιργιστάν.
Όλοι ήταν τουρίστες που είχαν πάει στην Αττάλεια για τις διακοπές που συνδέονται με το τέλος του Ραμαζανιού.
Το τελεφερίκ στο οποίο έγινε το δυστύχημα μεταφέρει τουρίστες από την παραλία Κόνιαλτι στο εστιατόριο και την πλατφόρμα από την οποία μπορεί να απολαύσει κανείς τη θέα προς τον κόλπο της Αττάλειας στην κορυφή του όρους Τουνεκτεπέ, σε υψόμετρο 618 μέτρων, που ανήκει στον Μητροπολιτικό Δήμο της Αττάλειας.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης και διασώστες έσπευσαν στην περιοχή μετά τη σύγκρουση για να περιθάλψουν και να απομακρύνουν τους τραυματίες.
Η κυκλοφορία του τελεφερίκ διεκόπη με αποτέλεσμα να κληθούν ελικόπτερα εξοπλισμένα με νυχτερινή όραση να διασώσουν 184 ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις 25 καμπίνες του συστήματος τελεφερίκ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Αττάλειας Buhitin Bocek σε δήλωσή του αργά το βράδυ της Παρασκευής.
«Οι εξειδικευμένες ομάδες μας είναι εδώ.
Θεού θέλοντος, θα τους διασώσουμε όλους σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Bocek.
Ο θάνατος και οι τραυματισμοί συνέβησαν όταν μία από τις καμπίνες του συστήματος τελεφερίκ στο Sarisu-Tunektepe έπεσε σε μια βραχώδη περιοχή καθώς κατέρρευσε ο πυλώνας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Ali Erlikaya.
Περίπου 110 μέλη του προσωπικού έκτακτης ανάγκης είχαν σταλεί στο σημείο του δυστυχήματος ενώ εξειδικευμένοι ορειβάτες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από άλλα σημεία της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης