Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν απορρίψει τα αιτήματα της Ουκρανίας για να δώσουν συστήματα Patriot

Financial Times: Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν απορρίψει τα αιτήματα της Ουκρανίας για να δώσουν συστήματα Patriot
«Η Ουκρανία χρειάζεται μόνο επτά συστήματα Patriot αλλά είναι είναι δύσκολο», είπε μια ανώνυμη πηγή στους Financial Times
Οι ουκρανικές αρχές πιέζουν την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία να μεταφέρουν συστήματα αεράμυνας Patriot, αλλά οι ίδιες οι χώρες δεν θέλουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα, γράφουν οι Financial Times.
«H Ουκρανία ασκεί πιέσεις για την αποστολή συστημάτων Patriot από την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία στην Ουκρανία», ανέφεραν ενημερωμένες πηγές στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιες «πρέπει να διατηρήσουν τις αμυντικές τους ικανότητες».
«Η Ουκρανία χρειάζεται μόνο επτά συστήματα Patriot αλλά είναι είναι δύσκολο», είπε μια ανώνυμη πηγή στους Financial Times.
O πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, δήλωσε ότι οι πολωνικές αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο παράδοσης Patriot στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Andrzej Duda είπε ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα να μεταφέρει περισσότερους πυραύλους σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία, αλλά δεν διευκρίνισε «ποιους και σε ποια ποσότητα».
Νωρίτερα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Annalena Bärbock, δήλωσε ότι τα αποθέματα των συστημάτων αεράμυνας της Γερμανίας έχουν εξαντληθεί, μαζί με τους εταίρους του, αναζητούν ευκαιρίες για να βρουν αυτά τα συστήματα για την Ουκρανία από τρίτες χώρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba δήλωσε στις 10 Απριλίου ότι η «καλή» διπλωματία του δεν λειτούργησε και τώρα σχεδιάζει να απαιτήσει με αυστηρότητα το σύστημα αεράμυνας Patriot από τη Δύση, ενώ θεωρεί τους πιο «τυχερούς» εκείνους τους δυτικούς συναδέλφους των οποίων χώρες δεν υπάρχουν τέτοια συστήματα γιατί δεν χρειάζεται να αισθάνονται άβολα να τον συναντήσουν.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης